Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Andrew Bynum spreman za Washington

Prije susreta s predsjednikom SAD–a Barackom Obamom, Lakersi su odradili trening u Washingtonu, a navodno je Andrew Bynum odradio trening u punom snagom, baš onakav kakav je želio prije povratka na terene.

Bynum je izjavio da æe definitivno igrati protiv Washingtona i da jedva èeka ponovno zaigrati u natjecateljskoj utakmici. Meðutim, nikakve vijesti nisu došle od strane Phila Jacksona, i nikakve službene potvrde nema. Jer Lakersi zasigurno ne žele požurivati sa povratkom Bynuma, te tako riskirati nove ozljede. Ipak, vrlo je lako moguæe da se to ipak dogodi veæ u utorak, ali sigurno je da æe njegove minute biti dosta ogranièene i da æe se tek s vremenom ustaliti, kako njegove minute, tako i igra.

Bynum je imao operaciju koljena za vrijeme ljeta, te se isprva mislilo kako je to rutinska operacija koja neæe uzrokovati ovoliko izbivanje s terena, te da æe propustiti prvih sedam tjedana sezone.

S njim Lakersi ponajprije dobivaju pojaèanje u obrambenoj fazi, te im neæe moæi igraèi poput Dericka Rosa, Derona Williamsa ili Johna Walla davati lagana polaganja u reketu. Naravno, to omoguæuje i povratak Pau Gasola na èetvorku, poziciju na kojoj se puno bolje snalazi, a Lamara Odoma pretvara u šestog igraèa, koji stvara razliku sa klupe.

Upravo Gasol najviše išæekuje povratak Bynuma, jer se u poslijednjim utakmicama može primjetiti kako nije na istoj razini kao na poèetku sezone, upravo iz razloga što ga nema tko zamijeniti, pa Španjolac mora igrati više od 40 minuta po utakmici. Kvalitetna rotacija omoguæava veæe odmaranje igraèa, što utjeèe na njihovu igru, ali i što je vrlo bitno, smanjivanje ozljeda za nastavak sezone.

Andrew Bynum je prošle sezone nastupio u 65 utakmica, u svima kao èlan poèetne petorke, te je u najboljoj sezoni karijere bio na prosjeku od 30.4 minute, 15 koševa, 8.3 skoka, 1 asistencije i 1.45 blokade po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE