Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wiggins: Cilj mi je NCAA titula i prvi izbor drafta

Andrew Wiggins, 18-godišnji košarkaški fenomen iz Kanade, u razgovoru za ESPN je naglasio kako će igrati samo jednu sezonu na sveučilištu Kansas, ali da mu je glavni cilj ove sezone osvojiti NCAA titulu.

Na pitanje u čemu najviše uživa na koledžu, Wiggins je kratko odgovorio: “Rekao bih da želim što više uživati u zadnjoj godini školovanja.”

203 centimetra visoki Wiggins ima najveće šanse da bude prvi izbor drafta 2014. godine, što mu je jedan od glavnih ciljeva, jer želi ići istim putem kao sudržavljanin Anthony Bennett.

Prisjetimo se, zadnja četiri prva izbora drafta su igrali samo jednu godinu na sveučilištu (Bennett, Anthony Davis, Kyrie Irving i John Wall), dok je prvi izbor drafta 2009. godine, Blake Griffin, proveo dvije godine na sveučilištu.

No, isto mišljenje s Wigginsom ne dijeli bek Oklahoma Statea Marcus Smart koji bi, po svim analizama, trebao biti treći izbor drafta: “Dosta ljudi govori da je on sada najbolji igrač na sveučilištu, ali kako netko može biti najbolji igrač nečega što još nije niti igrao?”

Sve u svemu, očekuje nas zanimljiva sveučilišna sezona, ali i zanimljiva NBA sezona, u kojoj brojne ekipe gledaju da “izbore” što bolji izbor na draftu sljedeće godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE