Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Andrew Wiggins se službeno prijavio na draft

Andrew Wiggins, 19-godišnji fenomen iz Kanade koji je sezonu u NCAA ligi proveo na sveučilištu Kansas, službeno je dao izjavu da se prijavljuje ne draft 2014. godine.

“Na kraju dana sam se odlučio prijaviti na draft. To nije bila lagana odluka jer su mi navijači Kansasa pokazali ogromnu ljubav”, rekao je Wiggins sjedeći uz trenera Billa Selfa.

Wiggins će zasigurno biti među prva tri izbora, dok prije njega mogu biti izabrani samo Jabari Parker (ako se prijavi) i Wigginsov suigrač sa sveučilišta, centar Joel Embiid.

Wiggins je zasigurno igrač s najviše medijske pažnje od drafta 2007. godine i kombinacije Kevin Durant/Greg Oden. Mladi Kanađanin je u ovom trenutku ostao samo potencijal, ali taj potencijal može dosegnuti nebeske granice ukoliko se bude radilo na pravi način i u pravom klubu.

Wiggins je nevjerojatno atletičan, može sam sebi stvoriti šut, dobar je skakač i solidan obrambeni igrač. Najveće mane su mu zasad šut za tri poena (35 posto na sveučilištu) i kontrola lopte. No, svi skauti i treneri oko njega bez imalo ustručavanja hvale Wigginsov pristup radu i općenito ponašanje izvan terena.

Ukoliko bude prvi izbor nadolazećeg drafta, bit će drugi Kanađanin zaredom (Anthony Bennett prošle godine) na tom mjestu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE