Wednesday, December 6, 2023

ZADNJE OBJAVE

Antawn Jamison: “Pred nama je izazov”

Donosimo vam razgovor s Antawnom Jamisonom, jednim od glavnih pokretaèa Wizardsa. Jamison otkriva svoje mišljenje u svom novom ugovoru s Wizardsima, suigraèima Arenasu i Butleru, te o reprezentaciji SAD-a na OI.

OVO LJETO SI PROVEO U BRAZILU, ZAR NE?

Da, bio sam u Sao Paulou. Tamo sam proveo pet dana i zatim se vratio u Dallas da sudjelujem u Addidas Basketball Expirience projektu.

MOŽEŠ LI REÆI KAKO JE BILO IGRATI S TOLIKO MLADIH EKIPA? JE SI LI UOÈIO NEKE PERSPEKTIVNE IGRAÈE?

Jesam, naravno. Ima jedan Brazilac, Diego, playmaker s odliènim znanjem igre. Bilo je i nekoliko Europljana, nekih momaka iz SAD-a koji æe u bližoj buduænosti igrati profesionalno.  Sve u svemu, bilo je sve prepuno talenata i uživao sam biti dio toga projekta.

TVOJE MIŠLJENJE O REPREZENTACIJI SAD-A NA OI U PEKINGU?

Njihov debi s Kinom sam gledao djelomièno, samo prvo poluvrijeme, ali sam uoèio da su talentirana grupa igraèa. Mislim da je tamo jedna ekipa igraèa koji su duže zajedno, veæ nekoliko godina, pa je kemija u momèadi prisutna i vjerujem kako æe nam pomoæi na natjecanju. Ali ostale momèadi poput Grèke, Španjolske, Argentine…isto igraju veæ 5-10 godina zajedno, pa æe to biti velika bitka za medalje.

TI SI OSVOJIO BRONÈANU MEDALJU NA PROTEKLOM SVJETSKOM PRVENSTVU. SADA, NAKON DVIJE GODINE, KAKVI SU TVOJI OSJEÆAJI VEZANI UZ TO ISKUSTVO?

Kako vrijeme prolazi shvaæam da mi je jako drago što sam bio dio toga tima – iako nismo uzeli zlato. Shvatili smo kako je stil FIBE ( europske košrke ) znatno drugaèiji nego stil u NBA-u.

DA POSTOJI ŠANSA DA ZAIGRAŠ NA OI ZA NEKU DRUGU DRŽAVU, POPUT CHRISA KAMANA ZA NJEMAÈKU ILI POPUT JR HOLDENA I BECKY HAMMON ZA RUSIJU, BI LI JE PRIHVATIO?

Ma ne. Ne bi je prihvatio. Ja sam iz SAD-a, to je moja zemlja. Ja sam Amerikanac.

POŠTUJEŠ LI KAMANOVU ODLUKU?

Pa to je njegova vlastita odluka. On je odrasao èovjek i mislim da je odlièan igraè. Ipak, na kraju je sve to dobro za košarku, jer igra sve više talentiranih košarkaša na Igrama.

DA PREÐEMO SADA NA WIZARDSE. JE SI LI PRIMIO PUNO NOVIH PONUDA OD OSTALIH EKIPA, PRIJE PRODUŽETKA UGOVORA?

Mislim da su od poèetka svi znali da želim ostati u Washingtonu.

ALI JE LI TI TVOJ AGENT ARN TELLEM GOVORIO O PONUDAMA?

Postojalo je zanimanje drugih ekipa, ali nije bilo službenih ponuda.

VLASNIK WIZARDSA ABE POLLIN UVIJEK GOVORI KAKO SI IZVRSTAN IGRAÈ I ODLIÈNA OSOBA. KAKO SE RAZVILA TA POSEBNA POVEZANOST MEÐU VAMA KROZ OVE GODINE PROVEDENE U WASHINGTONU?

On je rekao: „Ti si moj èovjek, vjerujem ti.“ Od prvog dana. Mi imamo super odnos i osjeæao sam se prihvaæeno i cijenjeno od prvog dana.

JE SI LI RAZGOVARAO S GILBERTOM ARENASOM PRIJE NJEGOVE ODLUKE DA PONOVNO POTPIŠE S WIZARDSIMA?

Kada sam ja ponovno potpisao, razgovarao sam s njim i èestitao mi je. Ali nije bilo potrebe da se govori, nešto tipa „Ajde èovjeèe, moraš ostati…“…Veæ dugo igramo zajedno i mislimo da obojica idemo u pravom smjeru.

PRIÈA SE DA ARENAS KOD KUÆE GRADI BAZEN VRIJEDAN MILIJUN DOLARA. HOÆEŠ LI GA POSJEÆIVATI I ISPROBAVATI BAZEN DOK PRIÈATE O SKIDANJU CELTICSA S TRONA?

I ja sam èuo neke stvari [smijeh]. Ma ne, mislim da æemo imati zabave na bazenu kad napravimo neke velike pobjede u DC-u. Ipak, to je Gilbert, on radi svoju stvar i potpuno je skoncentriran na Wizardse.

OSIM OSTANKA TEBE I ARENASA, EKIPA IMA PRILIÈNO MIRNU PREDSEZONU: ROGER MASON JE OTPAO, ROOKIE JAVALE MCGEE JE POTPISAO…ÈINI SE DA ÆE VELIKO POJAÈANJE BITI DA STE VI NAPOKON POTPUNO ZDRAVI.

To je to, svi unutar ekipe znaju da nam ne trebaju novi tradeovi. Ako je Caron [Butler] zdrav, ako je Gilbert zdrav…Mi igramo zajedno jako dugo, poštujemo se i mislim da možemo skupiti 50+ pobijeda nadolazeæe sezone.

IAKO SU OZLIJEDE POHARALE WIZARDSE, POGOTVO U PLAYOFFU, OVO ÆE BITI ÈETVRTA SEZONA DA ARENAS, JAMISON I BUTLER ZAJEDNO IGRAJU U WASHINGTONU. OSJEÆAŠ LI IKAKAV PRITISAK NA VAS TROJICU DA MORATE ŠTO DALJE OTIÆI U PLAYOFFU?

Nije to pritisak, nego izazov. Znamo da ako pobijedimo da æemo pobrati zasluge, ali ako izgubimo, ako ne odemo daleko u razigravanje, krivnja pada na nas. Nemam problema s tim. To je dio posla, podijeliti æemo odgovornost…Mi ne izmišljamo isprike, ali je jasno da smo imali mnogo povrijeda kroz protekle playoffe i da smo frustrirani. Imamo izazove postavljene pred nas i vrijeme je da zaigramo. Lakersi su ispali u prvom krugu 2006-07, a onda su sljedeæe sezone završili u Finalu. Moraš iskoristiti svaki trenutak tijekom cijele sezone, tijekom 82 utakmice i onda poèeti igrati u playoffu. Ako ostanemo zdravi, sve æe biti OK.

Latest Posts

NE PROPUSTITE