Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Antawn Jamison sprema se za mirovinu

Veteran Cleveland Cavaliersa Antawn Jamison u NBA ligi igra veæ 13 godina i rekao je kako bi mu sljedeæa sezona mogla biti posljednja.

“Svakako,” odgovorio je Jamison na pitanje o odlasku u mirovinu u intervjuu za FanHouse. “Uèinio sam mnogo. Ovo mi je 13. godina i sljedeæa æe mi biti 14. Mnogi ljudi ne budu u prilici da kažu kako su igrali tako dugo. Spoznaja da sam na terenu ostavio sve što sam mogao je blagoslov za mene.”

Jamison æe ove sezone zaraditi 13.36 milijuna dolara, i 15.08 milijuna sljedeæe sezone. Kaže kako æe možda produljiti još jednu sezonu, ali to bi mu bila posljednja. “Znam da se prozor prilika za moju karijeru zatvara,” kaže Jamison. “Fizièki, mogao bih igrati još 5 ili 6 godina. Psihièki, imam još godinu ili dvije. Mogu živjeti s time. Uživao sam u svojoj karijeri i uèinio sam mnogo toga. Jedina stvar koja mi je ostala je osvajanje naslova. Ali imam još jednu godinu ugovora. Ako se ništa ne dogodi do tada biti æu zadovoljan takvom karijerom, osim ako ne doðe prilika da zaigram još jednu godinu nakon toga. Imam èetvero djece. Èesto izbivam od kuæe. Nema ništa loše u tome da svakodnevno uživam u životu s njima. Mislim da bih mogao tako živjeti nakon sljedeæe sezone.”

U svojoj karijeri Jamison je odigrao 901 utakmicu od kojih je startao u njih 774 te je ostvario uèinak karijere od 19.7 poena i 8 skokova po utakmici. Dva puta je igrao na NBA All-Star utakmici, nastupao je i za reprezentaciju SAD-a te je jedan od samo petorice aktivnih igraèa koji imaju preko 16 tisuæa poena i 6 tisuæa skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE