Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ante Žižić potpisao za Boston Celticse!

Boston Celticsi su objavili kako su potpisali treći izbor prve runde ovogodišnjeg drafta Jaysona Tatuma i izbor prve runde iz 2016. Antu Žižića.

Žižić je izabran ukupno 23. u prošlogodišnjem draftu. Svoju sezonu odigrao je u Europi u Turskoj za momčad Darussafaka Dogus Istanbul, a igrao je i za KK Cibonu Zagreb. Igrao je u pet različitih natjecanja: Euroliga, Basketball Champions League,  ABA liga, Turkish BSL i Hrvatskoj A-1 ligi i ukupno je odigrao 65 utakmica. Odigrao je 21 utakmicu za Darussafaku u Turskoj BSL ligi gdje je u prosjeku imao 8,9 poena, 4,3 skoka i 68,8% šuta za 17,8 minuta po utakmici. Odigrao je i 20 utakmica u Euroligi, pomogao je momčadi da dođu do četvrtfinala gdje su igrali protiv Real Madrida. U 20 utakmica imao je prosjek od devet poena, 6,7 skokova i 64,9% šuta. Najviše poena imao je za Cibonu gdje je u Jadranskoj ligi imao 20 poena, 9,2 skoka i 1,23 blokade po utakmici.

Tatum je izabran ukupno treći, a na sveučilištu imao je prosjek od 16,8 poena, 7,3 skoka, 2,1 asistenciju, 1,35 ukradenih, 1,14 blokada za 33,3 minute u 29 utakmica. Igrao je za sveučilište Duke samo jednu sezonu i uspio je napraviti rekord od deset utakmica s minimalno deset poena, pet skokova, tri asistencije, dvije ukradene i dvije blokade. Bio je drugi po broju poena i skokovima u svojoj momčadi. Izabran je u treću momčad All-Atlantic Coast Conference i ACC All-Freshman Team. Bio je jedan od pet kandidata za nagradu Julius Erving Small Forward of the Year.

Latest Posts

NE PROPUSTITE