Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ante Žižić:”LeBronu su suigrači najvažniji”

Ante Žižić dao je veliki intervju novinaru 24 sata, razgovarali su o NBA ligi, LeBronu, hrvatskoj reprezentaciji…

Pred Antom Žižićem treća je NBA sezona, sezona u kojoj će po svemu imati pravu priliku pokazati svoj puni potencijal. Njegovi Cleveland Cavaliersi krenuli su u potpunu rekonstrukciju momčadi nakon što je LeBron James po drugi put odlučio svoj talent preseliti, ovoga puta u Lakerse.

– Na početku prve sezone nisam puno igrao zbog toga što sam pred početak sezone stigao u razmjeni iz Bostona, upao sam u momčad koja se borila za naslov prvaka, i to veteransku momčad s pet All Star igrača. Teško je bilo očekivati nešto više od tih 30-ak nastupa, i mislim da sam napravio dobar potez što sam inzistirao da odigram 20-ak utakmica u razvojnoj ligi za Chanton Charge. To mi je pomoglo da se brže prilagodim i ostanem u formi – otkrio nam je Žižić, kome se prava prilika ukazala u drugoj polovini sezone, nakon ozljeda Lovea i Thompsona.

– Iako sam bio rookie i imao posebna zaduženja, poput kupovanja krafni, pjevanja rođendanskih pjesmica, kupovanja punjača za mobitele… osjećao sam se prihvaćenim, osjećao sam se dijelom jedne vrlo kvalitetne cjeline. Bilo je to za mene jedno jako važno iskustvo.

Posebnu ulogu u tom razdoblju Antine karijere imao je LeBron James.

– Nevjerojatna je njegova energija i želja, i na terenu i van njega. Inzistirao je na druženjima, stalno smo odlazili na večere, na baseball utakmice, izlazili smo u klubove…, čak je i mini kamp organizirao prije sezone da se što bolje upoznamo i povežemo. I bio je vrlo galantan, većinu računa bi podmirio on ili njegovi sponzori. U NBA je uobičajeno da sponzori poklanjaju nove proizvode velikim zvijezdama, ali LeBron je uvijek inzistirao da svi u momčadi dobiju iste poklone, recimo najnoviji mobitel, tablet, slušalice…, a ne samo on. Svi znaju koliko je LeBron dobar igrač, no Ante dodaje da je jednako veliki i kao čovjek. – Njemu je momčad na prvom mjestu. Bio je prvi suigrač koga sam sreo u dvorani nakon tradea iz Bostona, upoznali smo se ali on je već sve znao o meni. Baš me iznenadio. Na koncu mi je poklonio i svoj potpisani dres za uspomenu.

Iako su mnogi smatrali kako je Ante premlad otišao u NBA, on se ne slaže.

– Za NBA nema pravog ili krivog vremena, prilika ti se ukaže jednom ili nijednom, i nema puno razmišljanja. Svi kažu da je teže opstati u NBA nego u nju ući, i stvarno je tako. Doći je nemoguće, a ostati još i teže. Svake godine dolaze mladi, potentni igrači, novi projekti, budući nasljednici ove ili one legende. Evo, Zion Williamson još nije odigrao ni minute, a već se o njemu govori kao ”najboljem ikad”. Sutra će to biti netko novi. ”Cirkus” ide dalje, samo se mijenjaju glavni glumci, i što brže to shvatiš i prihvatiš, lakše ćeš se nositi s onim što te čeka.

Za kraj priče ostavili smo pitanja o reprezentaciji, bolnoj točki svih ljubitelja košarke u Hrvatskoj. Dosta je bilo nagađanja oko toga tko želi, tko ne želi igrati…

-Ne mogu govoriti u ime ostalih, ali siguran sam da nema onoga tko baš ne želi igrati za reprezentaciju. Ja ću se prvi uvijek odazvati ako mogu. No ljudi moraju shvatiti poziciju u kojoj se mladi igrač ponekad nađe. Kad si free agent, nemaš garantirani ugovor, nemaš klub, nervozan si i iščekuješ što će se dogoditi, i onda moraš birati između želje kluba koji te zove na ljetnu ligu i nudi ti ugovor, i reprezentacije. A klub ti kaže da ne bi bilo pametno da izostaneš mjesec dana… Što ćeš im odgovoriti? Dobro znam sve te momke, i odgovorno mogu reći da će se svi odazvati ako budu u prilici.

Pročitajte više na: https://m.24sata.hr/sport/zizic-kupovao-sam-im-krafne-i-punjace-ali-lebron-me-cuvao-642636 – 24sata.hr

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE