Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Antetokounmpo i Lillard igrači, Stotts i Kidd treneri mjeseca

Svestrano krilo Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo te dinamični razigravač Portland Trail Blazersa Damian Lillard osvojili su nagrade za igrača mjeseca u svojim konferencijama, dok su tu nagradu za trenere pokupili stratezi tih istih momčadi – Jason Kidd te Terry Stotts.

Giannis i Kidd predvodili su Buckse do omjera 14-4 kroz ožujak, što je franšizi prvi mjesec s 14 ili više pobjeda još od 1971., kad su kroz 30 dana imali omjer 16-2. Franšiza iz Wisconsina mjesec je započela na desetom mjestu, da bi u travanj ušli na petoj poziciji Istočne konferencije, a Antetokounmpo je kroz taj period bilježio prosjeke od 22 poena, 8 skokova te 5 asistencija praćenih s gotovo 2 blokade i 1,33 ukradenom loptom po utakmici.

Na Zapadu su Stotts i Dame predvodili Portland do čak 13 pobjeda, a tokom istog perioda zabilježili su samo 3 poraza što im je donijelo osmo mjesto Zapadne konferencije i zasad mjesto u doigravanju. Lillard je kroz taj period bilježio prosječno 29 poena praćenih s 4 skoka te 6 asistencija po utakmici, a precizan je bio i izdaleka s prosječno 42% šuta za tri kroz ožujak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE