Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Antetokounmpo želi trenirati s Jamesom

Kroz godine praćenja NBA lige, nije bila rijetka pojava čuti ili vidjeti da LeBron James radi s jednim od kolega iz drugih timova tokom offseason perioda. Ali novost je da James ima novog protégéa u nastanku.

Nakon poraza Bucksa od Cavaliersa u utorak navečer, šuter/krilo/playmaker/čovjek od mnogih osobina, Giannis Antetokounmpo, izjavio je da bi bio jako sretan u slučaju suradnje s Kraljem lično. Ali nije ostalo samo na tome: “Ako bi se ukazala prilika, naravno da bih radio s njim. Smatram da je jako bitno iskoristiti takvu priliku jer je u pitanju jedan od najboljih igrača na svijetu. Za jedno ljeto treninga s LeBronom, moguće je naučiti mnogo. Siguran sam da bi ubrzalo moj razvoj i ako dođe do dogovora, sigurno bih iskoristio vrijeme na pravi način.”

Da li postoji razlog da se trening partnerstvo ne dogodi? Hoće li suludo popunjen raspored spriječiti povezivanje njih dvojice?

Nije do mene, LeBron je onaj koji odlučuje“, rekao je dvadesetjednogodišnjak. „Mislim da LeBron ima 150 puta više stvari zacrtanih za ljeto od mene. Ako uspije napraviti mjesta, ja ću se vrlo lako prilagoditi.“

Antetokounmpo sigurno nije prvi igrač koji je izjavio da želi Jamesa za mentora, iako nisu timske kolege. Krilo Pacersa, Paul George, imao je slične aspiracije tijekom 2014. Jamesova odluka da za vrijeme slobodnog dana u Miamiju trenira s bivšim suigračem, Dwyane Wadeom, je naišla na oštre kritike javnosti. Ali, jasno je da reakcija javnosti na njegov dogovor s Wadeom neće utjecati da uzme neke druge kolege ‘pod svoje’.

Apsolutno!“, bio je prvi Jamesov komentar na pitanje o mogućoj suradnji. “Svi znate da imam otvoren stav prema tome.”

Antetokounmpo ima baš poseban set sposobnosti, za koje možete zamisliti da James pomogne razviti. Giannis je multitalentiran, sposoban igrati na playu, napadati obruč i kreirati prilike za suigrače. Ima istančane sposobnosti za skok, ako uzmemo u obzir da primarno igra poziciju koja je udaljena od koša. Također, moglo bi se vrlo lako desiti da James izvuče najbolje iz ove situacije i sa svoje strane.

Mlada zvijezda Bucksa ima široku lepezu sposobnosti koje može razviti, prvenstveno šut, ali bitno je naglasiti da tek ima 21 godinu i bilježi 16.8 poena, 7.6 skokova i 4.3 asistencije po utakmici ove sezone. Strašno je i zamisliti kako će izgledati Giannisova igra ako James pomogne pri  njegovom razvoju u idućih nekoliko godina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE