Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Anthony Davis kao Kobe: Pogodio šut za pobjedu i vodstvo 2-0 Lakersima

Dvadeset sekundi prije kraja druge finalne utakmice Zapadne konferencije Nikola Jokić je preko Anthonyja Davisa pogodio za vodstvo ‘Nuggetsa’ 103-102. ‘Lakersi’ su imali posljednji napad, šest sekundi prije isteka vremena Alex Caruso promašuje tricu, skače Danny Green čiji šut iz kornera blokira Jamal Murray koji loptu izbacuje u aut. Ostalo je 2.1 sekunde, pokazalo se sasvim dovoljno da Anthony Davis fantastičnim pogotkom izvan linije za tri poena, a preko Jokićeve ispružene ruke, donese veliko slavlje ‘zlatno-ljubičastima’.

Evo ubačaja o kojemu će se još dugo pričati: https://www.youtube.com/watch?v=vlFCkBju82Y.

“To je šut kakav bi pogodio Kobe Bryant. To je Mamba šut, AD je izašao van, primio loptu, šutnuo i samo se mrežica čula u našoj najvažnijoj utakmici u sezoni“, rekao je nakon susreta Frank Vogel.

Inače, ‘Lakersi’ su tijekom susreta djelovali uvjerljivije, a na poluvrijeme su u svlačionicu odnijeli zalihu od 10 poena viška (60-50) koja je sredinom treće četvrtine narasla i do +16 (70-54).

Međutim, kao i u brojnim utakmicama dosad odigranim u ‘balonu’, ‘Nuggetsi’ su uspjeli dostići visoko protivničko vodstvo ponovno predvođeni Nikolom Jokićem (30p-6s-9a-4ol: https://www.youtube.com/watch?v=Y6qbZYUvioo) i Jamalom Murrayem (25p-6s-4a). Nakon 100-92 dvije i pol minute prije kraja, Jokić je sam uspio napraviti seriju 9-0 i utakmicu uvesti u triler-završnicu. I s druge strane očekivano su svoju momčad vukle dvije najveće zvijezde, LeBron James (26p-11s-4a) koji je postigao prvih 12 poena ‘Lakersa’, a do poluvremena ukupno 21, te Anthony Davis koji je bio prvi strijelac ovog dramatičnog susreta (31p-9s: https://www.youtube.com/watch?v=RrVLJZetCBs). Treći ogled ovih momčadi na rasporedu je u noći s utorka na srijedu.

L.A. LAKERS – DENVER 105:103 (2-0

Latest Posts

NE PROPUSTITE