Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Anthony Davis se veæ zapisao u povijest NBA lige

Prvi izbor ovogodišnjeg drafta Anthony Davis vrlo je dobro zapoèeo svoju NBA karijeru i tri su mu utakmice bile dovoljne da se upiše u povijesne knjige NBA lige.

Sinoæ su njegovi New Orleans Hornetsi upisali pobjedu nad Charlotte Bobcatsima 107:99 i tako u petom nastupu došli do svoje treæe pobjede. Davis je zbog blažeg potresa mozga propustio prethodne dvije utakmice Hornetsa, ali u ovoj se vratio na parket i pokazao svu raskoš svog talenta.

Za 36 minuta koje je proveo na parketu postigao je 23 poena (šut 9-18), uhvatio 11 skokova, blokirao 5 šuteva protivnika, ukrao 2 lopte i podijelio 2 asistencije. Time je postao prvi igraè u NBA ligi mlaði od 20 godina (19 godina i 243 dana) koji je upisao 20 ili više koševa, 10 ili više skokova te 5 ili više blokada.

Brojni su smatrali kako Davis neæe odmah imati velikog utjecaja na napadaèku igru momèadi, no on je pokazao suprotno te je trenutno na prosjeku od 17,3 poena po utakmici. Uz sjajnu obrambenu igru, koja bi prilagodbom na brzinu NBA lige trebala postati još i bolja, možemo sa sigurnošæu reæi da Davis polako ali sigurno koraèa prema onome što su svi oèekivali – osvajanju nagrade za najboljeg rookie igraèa sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE