Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Anthony Davis slomio ruku, izvan terena na neodređeno

Mlada zvijezda New Orleans Pelicansa Anthony Davis slomio je ruku pri pokušaju zakucavanja u prvoj četvrtini nedjeljne utakmice protiv New York Knicksa. Još se točno ne zna koliko dugo će mladi centar izostajati ali sigurno da će propustiti određeni dio sezone i to je velika šteta za Pelicanse.

Da stvari budu gore, All-Star utakmica ove godine se igra upravo u New Orleansu te je bilo za očekivati da Davis nastupi na toj utakmici. Ova vrsta ozljede dosta je umanjila šanse za takvo što.

Jedan od najpotentnijih (krilnih) centara lige je sa svojom momčadi ostvarivao solidne rezultate ove sezone i od kada se vratio Ryan Anderson Pelicansi izgledaju odlično, pogotovo u napadu gdje je Davis imao velike ovlasti ali je i igrao u sjajnoj formi.

O tome govori i njegova statistika ove sezone po kojoj prosječno postiže 19,6 poena uz izvrstan prosjek od 50,2 posto, hvata 10,6 skokova i blokira 3,9 šuteva. Zanimljivo je primijetiti da je po metrici PER (Player Efficiency Rating) ispred Davisa (28,18) samo LeBron James (30,29).

Latest Posts

NE PROPUSTITE