Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Anthony Davis zadovoljan novim trenerom

Pelicansi su u predsezoni jedna vrlo čudna ekipa. Naime, masovno potpisuju igrače (vidjeli ste da su potpisali Bo McCalebba i Natea Robinsona), ali onda ih se riješe vrlo brzo, kao što su se riješili Mirze Begića samo dva dana nakon što su ga potpisali.

Imaju osam igrača pod ugovorom i to im odnosi $74 milijuna dolara, što ih onemogućava da potpišu još jednog max deal igrača u narednoj godini. Ali daljne povećanje cap spacea naredne sezone Pelicansima će omogućiti u daljim godinama dodavanje još igrača koji će s Anthonyjem Davisom harati ligom.

Ovo je Pelicansima prva sezona pod trenerom Alvinom Gentryjem koji je bio ofanzivni koordinator u timu Stevea Kerra i s dobrim rezimeom dolazi u New Orleans. Prošle godine su prvi put ušli u playoff na pogon budućeg MVP-a Davisa, a on je vrlo zadovoljan situacijom te dodaje: “Osjećam se odlično. Sjajni trener dolazi s novim šemama, svatko se vraća zdrav. Mislim da ćemo biti odličan tim u ovoj ligi i sve je to u tome što možemo i što ćemo učiniti na parketu.”

Neimenovani executive druge NBA ekipe imao je par stvari da kaže o Pelicansima: “Situacija nije baš najbolja. Oni su tim u limbu, negdje između 40 i 50 pobjeda i mogu otići u bilo kojem smjeru. Moraju ići na još jednu zvijezdu i moraju ostati zdravi. Imaju velike probleme sa zdravljem.”

Ovo zadnje rečeno je istina. Jrue Holiday je uz Tyrekea Evansa najveća zvijezda poslije Davisa a prošle godine odigrao je samo 40 utakmica. Uz backcourt Evans-Holiday Pelicansi bi mogli ići i do 50 pobjeda ove godine to bi bio ogroman uspjeh i sigurno mjesto u playoffu, ali da bi se to dogodilo jednostavno moraju ostati zdravi. Vidjeti ćemo kako će sezona ići za mladi tim iz New Orleansa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE