Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Anthony: Ova ekipa Knicksa je najbolja u kojoj sam igrao

Nakon pobjede Knicksa protiv Pistonsa (102:87) u utakmici igranoj u Londonu Carmelo Anthony vjeruje kako je ova ekipa najbolja u kojoj je ikad igrao.

Prisjećanje mjesta u kojem je osvojio Olimpijsko zlato, povratak Imana Shumperta u rotaciju ili nešto treće je potaklo Anthonyja da tako govori o svojoj ekipi koja je trenutno druga na Istočnoj konferenciji i u zaostatku je samo jednu utakmicu za vodećim Miami Heatom.

“Definitivno, igrao sam u dobrim ekipama, ali što se tiče kompletne ekipe, od glave do pete, ovo je najbolja u kojoj sam sudjelovao”, odgovorio je Anthony na pitanje novinara u Londonu je li ovo najjača ekipa u kojoj je igrao.

Nakon samo 5 pobjeda u posljednjih 10 susreta Knicksi su pokorili Pistonse u rasprodanoj O2 areni. U pobijedi je najbolji bio Anthony s 26 poena, ali treba napomenuti kako je igrao istovremeno sa Stoudemireom (17 poena) na terenu i da su igrali jednostavno i efikasno zajedno. Ne treba zaboraviti ni na Shumperta koji je svoju prvu utakmicu sezone započeo u petorci i bit će važna karika u obrani Knicksa koja je počela curiti u posljednjih mjesec dana i prima 98 poena po susretu.

“Znamo kakve igrače imamo”, kaže Anthony. “Zabavljamo se. Lijepa smo ekipa za gledati. Vjerujemo jedni drugima u svlačionici, zabavljamo se i ništa ne dolazi između nas.”

Lijepe riječi od lidera ekipe i jednog od glavnih kandidata za MVP-a ove godine, međutim treba istaknuti i kako Knicksi imaju dosta problema s ozljedama koji su i uzrok slabije obrane. Za Rasheeda Wallacea se već špekulira da će propustiti cijelu sezonu, Marcus Camby muku muči s ozljedama tijekom cijele sezone, a startni playmaker Raymond Felton se tek treba vratiti u roster nakon što je slomio prst tijekom božićnog ogleda s Lakersima.

“Ne znam hoćemo li ikad imati sve igrače na raspolaganju”, odgovor je trenera Mikea Woodsona na pitanje o ozljedama igrača Knicksa.

Također treba spomenuti jedan trenutak u Londonu, naime po izlasku iz O2 arene novinari su ulovili Anthonyja i Stoudemirea te pitali čija je ovo ekipa, a Stoudemire je odmah odgovorio: “Ovo je Melova ekipa.” Međutim, Carmelo je odmah odgovorio: “Ne, ovo je ekipa od Jima Dolana.”

U smijehu su završili s razgovorom, a možda su Knicksi napokon ekipa, a ne skup sebičnih igrača, kako je to bilo u posljednjim godinama.

Latest Posts

NE PROPUSTITE