Saturday, December 9, 2023

ZADNJE OBJAVE

Anthony Parker se oprašta od igranja

Bek-šuter Cleveland Cavaliersa, Anthony Parker, u srijedu popodne je objavio kako se oprašta od profesionalnog igranja košarke. Ovaj je igraè u devet provedenih sezona u NBA ligi, od kojih su posljednje tri bile upravo u Ohiju, bilježio prosjeèno 9,1 poen, 3,2 skoka i 2,3 asistencije uz odliènih 40% šuta za tri poena.

Ovaj potez i nije iznenaðenje jer je 37-godišnjem veteranu na kraju sezone istekao ugovor. Ipak, priznao je kako je konaènu odluku donio tek nedavno, nakon što se u potpunosti uvjerio u to što želi. Još nije donio odluku što æe raditi nakon umirovljena, ali izjavio je kako želi ostati vezan uz košarku, bilo kao komentator na nekoj televiziji ili zaposlenik u nekoj ekipi.

U NBA ligu je ušao na draftu 1997. kao izbor Philadelphije u prvoj rundi, a u najjaèoj je ligi svijeta, osim za Cavalierse, igrao još za Orlando i Toronto. Nama æe Parker ostati u pamæenju i zbog 5 sezona provedenih u izraelskom Maccabiju iz Tel Aviva, s kojim je osvojio sve što se osvojiti može, ukljuèujuæi 5 naslova prvaka Izraela, 2 naslova prvaka Eurolige te 2 nagrade za najkorisnijeg igraèa Eurolige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE