Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Anthony se žali na tempo Knicksa

Ne može se reći da Carmelu Anthonyju i Knicksima cvjetaju ruže. Pred igrača su postavljena velika očekivanja s obzirom na to da će do 2019. godine zaraditi nešto više od 124 milijuna dolara koliko mu je težak novi ugovor. Knicksi su ga Carmelu ponudili s nadom da on još barem 3-4 sezone može biti njihov franšizni igrač i vođa ekipe u pohodu na dobre rezultate. Međutim, ni Carmelo ni New York ne briljiraju. Lani je Anthony prekinuo sezonu nakon All-Stara a Knicksi u prvoj fazi rebuildinga pobijedili su u samo 17 utakmica. Ove sezone je Anthony zdraviji i spremniji, ali njegova forma je daleko od idealne i čini se da će trebati još itekako vremena proteći da se ovaj rasni strijelac prilagodi na triangle sistem kojeg forsira Derek Fisher na parketu, pod paskom Phila Jacksona na tribinama, ali i činjenicu da igra poziciju niskog krila, a ne krilnog centra gdje je zadnjih godina dominirao.

Carmelo ove sezone postiže 21 poen, što je za 4 poena lošije nego što mu je prosjek karijere, a iz igre šutira 40%, što je pak za 5% slabije nego kroz karijeru. Takva forma glavnog igrača za sada je Knicksima dovoljna tek za omjer 10-14, a ako nastave u takvom tempu teško da mogu biti konkurentni za playoff na vrlo dobrom Istoku ove sezone.

Anthony nije zadovoljan ni svojim ni timskim igrama, ali ni stilom igre Knicksa. Posebnu zamjerku uputio je na tempo momčadi. Knicksi igraju prosječno na 94 posjeda, što je 7. najsporiji tempo u ligi. Nakon  nedavnih poraza New Yorka Carmelo se, prema tvrdnjama izvora iz Knicksa, požalio suigračima na takav tempo u kojemu momčad ne postiže lagane poene iz tranzicije već se previše muči u napadanju na halfcourt obrane.

New York trenutno ima tek 21. najbolji napad lige, postižu 102 poena na 100 posjeda, a kada tome pridodamo i tek 17. obranu u kojoj ekipama dopuštaju 104 koša na 100 posjeda, jasno je zašto Knicksi imaju negativan omjer pobjeda i poraza.

Što se tempa i poena iz tranzicije tiče Anthony je u potpunosti u pravu. New York postiže samo 7,9 koševa iz kontre što je uvjerljivo najgori rezultat u ligi. Melova ideja je dobra, ali ne treba zaboraviti da za tranzicijsku košarku trener mora imati ljudstvo potrebno za takav stil, a to Knicksi trenutno nemaju, ali isto tako i Carmelo s obzirom na atletsko-fizičke karakteristike definitivno nije igrač za trku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE