Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Anthony: Spreman sam se žrtvovati za momèad

New York Knicksi ulaze u novu sezonu s velikim oèekivanjima. Konaèno se imati dovoljno vremena za uigravanje i tijekom trening kampa se nadaju da æe posložiti sve “kockice” u ekipi te biti pri vrhu Istoène konferencije.

S tim ciljem njihova najveæa zvijezda, Carmelo Anthony, spreman je žrtvovati sebe i svoje brojke, kako bi ekipa ostvarila veæi broj pobjeda i bila bliže konaènom cilju svih NBA igraèa i ekipa – osvajanju prstena prvaka.

“Ne želim sav teret stavljati na svoja leða i pokušati raditi sve sam”, izjavio je juèer Carmelo. “Spreman sam žrtvovati se za ekipu i uèiniti sve kako bi ekipa bila bolja. Ako to znaèi da æe moj prosjek koševa pasti s 27 na 23, neka tako bude. Spreman sam na sve žrtve za ekipu.”

Anthony je dodao kako takav naèin razmišljanja dolazi iz inspiracije koji je dobio od veterana koji su pristigli u ekipu, Jasona Kidda, Kurta Thomasa i Marcusa Cambyja. “Nevjerojatno je kakav trud oni ulažu u trening. Kao da su svi na poèetku svojih tridesetih godina.”

Još je jedna zanimljiva vijest proizašla iz Knicksa, a potvrdio ju je i sam Anthony. Umirovljeni NBA košarkaš Rasheed Wallace sve je bliže povratku na parkete. Juèer je s ostalim igraèima Knicksa obavio lijeènièki pregled i mogao bi sljedeæu sezonu provesti kao èlan momèadi iz New Yorka.

Cijelo ljeto je Anthony naporno radio na sebi i svojoj igri, izgubio je višak kilograma i u potpunosti se podredio ostvarivanju što boljeg rezultata u nadolazeæoj sezoni. Upitan je i što misli o ukljuèivanju u borbu za najkorisnijeg igraèa lige sljedeæe sezone, ali nije se htio uvlaèiti u te rasprave. “Dok god pobjeðujemo svi æe biti zadovoljni. Ne mislim o individualnim nagradama. Želim da ovo bude jedna od najboljih mojih godina, ali i najbolja godina za Knickse.”

Ovim rijeèima ulijeva nadu navijaèima Knicksa da æe konaèno ekipa zaigrati na pravi naèin i da æe biti u konkurenciji najboljih ekipa Istoka, ali i cijele lige. Ipak, još ima mjesec dana do poèetka sezone, a onda æemo, na parketu, vidjeti hoæe li se njegove rijeèi pretvoriti u djela.

Latest Posts

NE PROPUSTITE