Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Anthony ubacio 50, Denver izgubio

Košarkaši Bostona su u ponedjeljak naveèer upisali trinaesti poraz u sezoni. Premda su na parket izašli kao veliki favoriti, pali su kod Charlotte sa 94-89.

Odluka je pala u zadnjoj èetvrtini koju je Charlotte dobio sa 29-20, a vidljivo je bilo da su Bostonovi igraèi bili prilièno istrošeni na samom kraju. Takvo što nije niti èudno jer su u zadnja tri dana imali dvije teške fizièke i psihièke utakmice protiv Dallasa i Orlanda.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Carmelo Anthony (50)
  • Asistencije: Steve Nash (15)
  • Skokovi: Kevin Love (17)
  • Ukradene lopte: Anthony Parker (4)
  • Blokade: Aleksandar Pavlovic (4)

Pobjeda je za Charlotte time znaèajnija jer su cijelo drugo poluvrijeme odigrali bez najboljeg strijelca Stephena Jacksona. Ovaj je krajem prvog dijela zaradio drugu tehnièku, iskljuèujuæu pogrešku, nakon guranja Garnetta. Do slavlja ih je vodila druga zvijezda kluba Gerald Wallace sa 19 poena i 16 skokova. Kod Bostona je najbolji strijelac bio Ray Allen sa 25 poena, a još su mu ostale dvije ubaèene trice kako bi izjednaèio NBA rekord Reggieja Millera od 2560 trica.

Clevelandova negativna serija se nastavlja. Kod Dallasa (99-96) su izgubili 25 utakmicu zaredom, što je sve izraženiji neslavni rekord svih vremena. Imali su košarkaši Clevelanda priliku za produžetak kod jedne od najboljih NBA momèadi, ali im je u kombiniranju zadnjeg napada isteklo vrijeme. Jason Terry je sa 23 poena, èetiri skoka i pet asistencija bio prvi igraè utakmice.

LA Lakersi su slavili kod Memphisa 93-84 i tako izjednaèili omjer na 2-2 protiv te momèadi ove sezone. Memphis nije bio daleko od novog slavlja protiv NBA prvaka, ali su u zadnjoj èetvrtini izgubili pet lopti zaredom i dopustili suparniku seriju 11-0 koja je presudila. Kobe Bryant je ubacio 19 poena uz sedam skokova i šest dodavanja, te je bio najbolji igraè na parketu.

Unatoè èak 50 poena i 11 skokova Carmela Anthonyja njegov je Denver poražen na domaæem parketu od Houstona 108-103. U prvoj èetvrtini je gležanj ozlijedio organizator igre Denvera Chauncey Billups, pa je u igri vladalo “bezakonje” u kojem se isticao popularni Melo, ali ne i momèad.

Minnesota je iznenadila New Orleans u gostima i pobijedila 104-92, dok se Portland potvrdio kao sjajni domaæin pobjedom protiv Chicaga 109-103. Opet je odlièan bio LaMarcus Aldridge sa 42 poena i osam skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE