Thursday, May 2, 2024

ZADNJE OBJAVE

Anthony za slavlje Knicksa protiv Bostona

Fenomenalnu prvu utakmica u 65. NBA sezoni odigrali su Knicksi i Celticsi. Domaæi košarkaši su zahvaljujuæi odliènom Carmelu Anthonyju u iznimno napetoj završnici došli do prve pobjede. Anthony je završio susret sa 37 poena ukljuèujuæi i posljednja dva pobjednièka slobodna bacanja. Dodajmo kako kod Celticsa nije nastupio ozlijeðeni Paul Pierce (stopalo), odnosno kod Knicksa novopridošli dvojac Baron Davis (leða) i Mike Bibby (isto leða).

Susret su bolji otvorili domaæi košarkaši koji su usprkos vidljivoj neuigranosti veæ nakon šest minuta igre vodili 17:9, ponajviše zahvaljujuæi dalekometnim ubaèajima za tri poena, ukljuèujuæi i jedan od strane Amar’ea Stoudemirea. Do kraja èetvrtine su Carmelo Anthony (6) i novak Iman Shumpert (7) kombinirano postigli 13 od 17 poena svoje momèadi te odveli Knickse do dvoznamenkaste prednosti.

Uz to moramo spomenuti i fenomenalnog Rajona Ronda (31 poen, 13 asistencija, 5 skokova i 5 ukradenih lopti) koji je praktièki sam držao Boston u igri. U prvoj èetvrtini je postigao 9 poena.

U nastavku je Stoudemire pogodio još jednu tricu i naèeo seriju Knicksa od 13-3 kojom su Njujorèani otišli na visokih 17 poena prednosti. Meðutim nakon toga odgovora danas odlièni Brandon Bass (20 poena i 11 skokova), pa do tada potpuno nevidljivi Ray Allen (5 poena u 1. poluvremenu) koji su prisili domaæeg trenera Mikea D’Antonija na minutu odmora. Nakon nje smo vidjeli simultanku na jednoj strani Carmela Anthonya, odnosno na drugoj Rajona Ronda. Do kraja èetvrtine su obojica postigli po 8 poena, odnosno za konaènih 52:62 nakon prvog djela susreta.

  • Ozljeda Shumperta
  • Novak Knicksa, Iman Shumpert je u 3. èetvrtini
  • nezgodno doletio pod noge Chrisa Wilcoxa ozljedivši
  • mu koljeno. Prva procjena je istegnuæe ligamenata
  • te dvotjedna pauza. Shumpert je do tada zabio 11
  • i uz to uhvatio 4 lopte.

U treæoj èetvrtini su Celticsi konaèno nešto bolje odigrali u obrani, probudio se Ray Allen (na kraju zabio 20 poena), Rondo nastavio igrom iz prvog djela te su gosti preokrenuli susret i poveli sa relativno visokih 8 poena (77:69). Na kratko je Stoudemire uspio smanjiti na èetiri, ali Brandon Bass do kraja èetvrtine postiže 6 poena i vodi Boston pred ulaskom u zadnju èetvrtinu na veæ spomenutih 8 poena.

Poveli su Knicksi i 10 poena, meðutim nakon toga preuzima stvari u svoje ruke junak susreta, Carmelo Anthony koji postiže 8 od 11 poena svoje momèadi u prvih šest minuta zadnje èetvrtine. Samim time vodi svoju momèad do zaostatka od samo 2 poena 92:94 što je uzrokovalo da Doc Rivers uzme novu minutu odmora.

Odgovorili su Celticsi, otišli su koševima Allena i Ronda na šest poena, meðutim nakon toga prvo Douglas pogaða tricu, a onda i Anthony za poravnanje rezultata na 100:100. Ušli su poravnato tako obje ekipe i zadnju minutu, gdje prvo Anthony gubi lopti, a na drugoj strani mu uzvraæa i Allen nakon uspješnog napada Celticsa. No, nakon toga je Anthony u posljednjem napadu Knicksa uspio iznuditi prekršaj Marquisa Danielsa što je iskoristio za posljednje poene na susretu. Imao je na kraju Daniels tricu za slavlje, odnosno iz drugog napada Garnett šut za produžetke, ali su obojica promašili.

Latest Posts

NE PROPUSTITE