Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Anthony želi igrati usprkos ozljedi

Drame u katastrofalnoj sezoni New York Knicksa ne nedostaje. Ne samo da su na omjeru od 5 pobjeda i 35 poraza te uvjerljivo drže posljednje mjesto Istočne konferencije, već ih muče i problemi s ozljedama, pogotovo njihovog stožernog igrača, Carmela Anthonyja.  Carmelo je već propustio posljednjih pet utakmica zbog problema s koljenom.

I dok organizacija priželjkuje da Melo uzme ostatak sezone slobodno i posveti se rehabilitaciji kako bi zdrav i potpuno spreman dočekao iduću sezonu, on se s takvim idejama još uvijek ne slaže, a jasno je i zašto. All-Star susret se ove godine naime održava u New Yorku, a Carmelo je prema zadnjim rezultatima peti po broju glasova te samim time ima mjesto u startnoj petorci Istoka. Neupitno je kako želi sudjelovati u toj utakmici, osobito jer je pred domaćom publikom. Slično se već i dogodilo kada se u Denveru zbog njega razmjena odugovlačila poslije  All-Star vikenda kako bi i dalje nastupao i bio u prvoj petorci Zapada.

Phil Jackson, GM Knicksa, je u nedavnom obraćanju javnosti potvrdio da Melo pokušava izbjeći operaciju.  „ Mislim da je za njega operacija zadnja opcija, kao što bi trebala biti svakome. Operacija je praktički kao popravak. On je u situaciji koja se može pogoršati i može postati još i teža, a koja bi se trebala popraviti u slučaju odluke za operaciju. Međutim, on zaista želi pokušati ponovno izaći na parket i zaključiti u kakvom je stanju.“  Phil tvrdi kako zna koliko je Carmelu All-Star susret važan, kao i put u London gdje Knicksi igraju protiv Bucksa 15.siječnja, te da zna da zasigurno želi igrati u takvim prilikama, no najavljuje da će u sljedećih nekoliko dana procijeniti situaciju i obaviti razgovor sa svojom najvećom zvijezdom.

Knicksi su nedavno obavili i razmjenu s kojom je postalo jasno da su odlučili odustati od ove sezone i svu nadu uložiti u naredno ljeto kada će uz puno prostora pod svojim salary capom Carmelu pokušati dovesti toliko potrebnu pomoć. Sigurno je da im za privlačenje zvijezda i značajnih slobodnih igrača treba i zdravi Carmelo. Ako će zbog toga morati prosjediti ostatak sezone, upravi Knicksa takvu odluku sigurno neće biti teško donijeti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE