Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Arenas može birati gdje nastaviti karijeru

Bivši košarkaš Golden Statea, Washingtona i Orlanda, Gilbert Arenas postao je slobodan igraè i u narednim danima može mirno razmisliti i odluèiti gdje nastaviti svoju karijeru.

Prošloga tjedna Orlando je iskoristio tzv. amnesty clause koji im omoguæuje da se riješe jednog igraèa i što je važnije, da se riješe njegove plaæe iz popisa na salary capu kako bi mogli potpisivati nove igraèe. Nakon što je Arenas otpušten postojao je rok od nekoliko dana za sve ekipe koje su trenutno ispod salary capa da daju svoju ponudu za Arenasa i ona ekipa koja bi najviše ponudila bila bi njegova nova momèad igraèa.

Ipak, Arenasov agent Dan Fegan svim je zainteresiranim ekipama jasno dao do znanja da Arenas ne želi potpisati za njih te niti jedna ekipe nije poslala ponudu. Sada je Arenas postao slobodan igraè i može potpisati za bilo koju momèad želi, naravno ukoliko je ta želja obostrana.

Ono što pogoduje Arenasu je to što æe on biti “masno” plaæen, bez obzira kakav ugovor prihvati od svoje nove ekipe. Iako ga je Orlando otpisao, još uvijek mu mora isplatiti njegovih nešto više od 62 milijuna dolara koje je trebao dobiti prema ugovoru s Magicom kroz sljedeæe tri godine. Taj æe iznos djelomièno platiti i njegova nova ekipa, ali ono što je najvažnije je da æe on kroz sljedeæe 3 godine primiti svojih 62 milijuna.

To mu omoguæuje da potpiše minimalan ugovor za neku od ekipa koje se bore za naslov i koje mu ne mogu ponuditi više novca. Zainteresiranih sigurno ima, prije svega Miami Heat i New York Knicks, no sam Arenas je izjavio kako bi htio igrati u istoj momèadi u kojoj i Dwight Howard bude igrao sljedeæe sezone.

Iako on više nije onaj isti Arenas iz sezone 2005/2006 kada je prosjeèno ubacivao 29,3 poena po utakmici i bio jedan od najuzbudljivijih igraèa lige, zasigurno može pomoæi brojnim ekipama i dati im malu prednost koja bi mogla biti dostatna za osvajanje naslova prvaka, što Arenas još niti jednom nije uspio postiæi u svojoj karijeri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE