Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Arenas na probi u Memphisu

Bivša velika zvijezda NBA lige, Gilbert Arenas pokušava pronaæi novi angažman nakon što su ga otpustili iz Orlando Magica. Iako je sezona davno poèela, on još uvijek nije èlan niti jedne ekipe, no to bi se uskoro moglo promijeniti.

Arenas je navodno potpuno zdrav i spreman za povratak u NBA ligu. U ponedjeljak æe odraditi probni trening za Memphis Grizzliese i ukoliko zadovolji ukus vodstva Grizzliesa mogao bi ondje zaigrati do kraja sezone. Arenas je prošlog mjeseca odradio slièan trening s Los Angeles Lakersima, ali oni ga nisu odluèili potpisati.

Orlando je prije poèetka sezone odluèio iskoristiti moguænost amnestiranja jednog ugovora, èime se riješio Arenasa i njegovih 63 milijuna dolara koje su mu morali isplatiti kroz 3 sezone. Iako se njegov ugovor više ne raèuna u salary cap Orlanda, oni mu ipak moraju isplatiti taj iznos kroz sljedeæe 3 godine.

Arenas je slavu stekao igrajuæi za Washington Wizardse s kojima je u sezoni 2005./06. bio na prosjeku od 29,3 poena i 6,1 asistencije po utakmici. Nakon još jedne dobre sezone zaredao je s ozljedama, a pojavio se i incident s unošenjem pištolja u svlaèionicu, èime je njegova karijera krenula nizbrdo i sada se pokušava vratiti.

U sijeènju ove godine proslavio ja 30. roðendan i sigurno ima još nekoliko godina da pokaže ima li u njemu “vatre” od prije 6 godina kada je dominirao ligom. Ipak, to nije pretjerano realno za oèekivati, jer kada je posljednji puta igrao, prošle sezone za Orlando, nije ni približno opravdao novac koji je Orlando uložio u njega (oko 20 milijuna dolara godišnje). Prosjeèno je bilježio 8 poena i 3,2 asistencije za 21 minutu provedenu na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE