Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Arenas: Nisam sklon incidentima, a Crittenton je moj prijatelj

Kriva procjena“, rijeèi su kojima je Gilbert Arenas objasnio unošenje vatrenog oružja u svlaèionicu svog NBA kluba, Washington Wizardsa.

“Slažem se da sam pogriješio što sam pištolj donio u svlaèionicu. Za to i preuzimam odgovornost” izjavio je Arenas koji nije bio voljan upuštati se s medijima u raspravu zbog èega je to i uèinio.

Podsjetimo da je The New York Post izvijestio da su košarkaši NBA momèadi Washington Wizardsa Gilbert Arenas i Javaris Crittenton potegli pištolje jedan na drugoga u svlaèionici na Badnjak, i to zbog neizvršene oklade. Pozivajuæi se na neimenovani izvor, novina piše da se Critttenton naljutio na Arenasa jer mu ovaj nije isplatio kartašku okladu. To je navelo Arenasa da u svog suigraèa uperi pištolj, a nato je istom mjerom uzvratio i Crittenton. Govorili su tako prvi izvještaji Posta, premda su i oni sada demantirani uz tvrdnju da do povlaèenja oružja nije došlo.

Ranije je Adrian Wojnarowski, kolumnist Yahoo! Sportsa, objavio informaciju da je oružje u ormariæu Gilberta Arenasa, zvijezde NBA momèadi Washington Wizardsa, imalo svrhu zastrašiti 23-godišnjeg beka Javarisa Crittentona, s kojim se 28-godišnji playmaker, prva zvijezda momèadi i jedan od najrazvikanijih igraèa lige, duže vrijeme otvoreno ne podnosi.

Arenas je novinarima i policiji rekao da je oružje donio u svlaèionicu kako bi ga maknuo od dohvata djece u vlastitom domu, te da ga je, nakon svega, iznio iz dvorane.

O samom incidentu Arenas kaže:

“Ne smijem o tome razgovarati. Ali, znate me i znate da nisam sklon nasilju. Sve èinim iz èiste zabave, barem se sam pritom zabavljam. Cijela je situacija malo prenapuhana. Ja novac dijelim, a da sam ga dugovao onda bih ga i isplatio. Poker kartam putem mobitela ili kompjutera. Izgubim li – resetiram igricu. Ne kockam. Što se Crittentona tièe, bili smo prijatelji prije svega ovoga, a prijatelji smo i sada. Meðu nama nema nikakvih problema.”

U istragu sluèaja ukljuèila se i savezna vlada. Ben Friedman, glasnogovornik okružnoga državnog odvjetništva, izjavio je za Post da ”odvjetništvo suraðuje s policijom u istrazi sluèaja”.

Okružni zakon brani nošenje oružja, bilo na vidljivi ili na prikriveni naèin.

Latest Posts

NE PROPUSTITE