Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Arenas: Nitko me prije nije mogao èuvati, neæe niti sada

Najveæa zvijezda NBA momèadi Washington Wizardsa, Gilbert Arenas (27) gotovo je cijelu prošlu sezonu propustio zbog zdravstvenih poteškoæa.

Ponajbolji šuter današnjice vratio se na parkete krajem ožujka nakon gotovo kroniènih problema s koljenom i niza operativnih zahvata, prvi put nakon 27. travnja 2008. godine, zbog èega je propustio doigravanje prije dvije sezone.

Zbog njegovog neigranja velikim dijelom prošle sezone jako je patio Washington koji je s omjerom 19-63 bio uvjerljivo najslabija momèad Istoène konferencije. Arenas je odigrao kraj sezone, a to sada predbacuje svojoj momèadi.

“Imate li dijete koje obožava košarku, koje jede, spava i pije misleæi na loptu, a vaš je najbolji igraè i pritom je i ozlijeðen, morate ga èuvati od samoga sebe. Ako ja kažem da se dobro osjeæam, a predviðeno je da se oporavljam šest mjeseci, onda me ne smijete pustiti na teren nakon èetiri mjeseca. Morali su me zaštiti od toga, a ne imati stav pustimo ga da zaigra kako bismo prodali koju ulaznicu više” kazao je Arenas Washington Timesu.

“Mislim da nisam dobio potrebnu zaštitu u klubu, no ne krivim ih zbog toga. Neke se stvari jednostavno dogode. Ja sam inzistirao na tome da se osjeæam dobro, a oni su uèinili što su uèinili” dodao je oporavljeni šuter i u svom stilu zakljuèio:

“Nitko me nije mogao èuvati prije ozljede, neæe me moæi niti sada.”

Arenas je NBA karijeru zapoèeo u Golden Stateu 2001. godine, a nakon dvije sezone preselio meðu Wizardse. Prosjeci karijere duge 433 utakmice iznose mu 22.8 poena, 4.2 skoka i 5.5 asistencija po susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE