Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Arenas odigrao prvu utakmicu sezone

Gilbert Arenas, problematièni bek Wizardsa odigrao je sinoæ prvu utakmicu regularne sezone nakon niza povreda i neprimjernog ponašanja.

Razigravaè Wizardsa je prošle sezone 1. sijeènja izazvao incident sa suigraèem Javaris Crittentonom zbog èega je propustio ostatak sezone i ostao bez 7 milijuna dolara svog ugovora s “Èarobnjacima”. Arenas je donio oružje u svlaèionicu koje je navodno uperio u svog suigraèa Crittentona koji mu je imao isplatiti odreðeni dug.

Ipak, to nije bio ni približno dovoljan razlog za taj èin i David Stern je okarakterizirao taj dogaðaj neprihvatljivim i kaznio ga sa neigranjem do kraja sezone. U meðuvremenu ekipa Wizardsa se poèela polako raspadati. Caron Butler odlazi na Zapad u Dallas dok Antawn Jamison ide u lov na naslov s LeBronom i Shaqom u Cavse. Washingtonu se posreæilo na ovogodišnjem draftu i došli su do prvog izbora drafta. Nisu mogli propustiti veliki talent, mladog razigravaèa John Walla koji igra istu poziciju kao i veæ spomenuti Arenas. Sve se èinilo kao da Arenas više nije potreban ovoj ekipi i da æe ubrzo biti mijenjan.

Ipak, Arenas se uspio srediti i prihvatiti ulogu druge “violine” u ekipi. Nakon što je poèela predsezona Arenas je i dalje upadao u nevolje. U pokušaju da oslobodi minute za igru mladom Nick Youngu, Arenas je odglumio ozljedu. To mu se odbilo od glavu i zaradio je kaznu u vrijednosti od 50.000 dolara. Young je odlièno iskoristio minute koje mu je Arenas poklonio i zabio je 24 koša uz odlièan šut iz igre 10-14.

Par dana prije poèetka nove NBA sezone kada bi Arenas trebao odigrati svoju prvu utakmicu nakon 50 neodigranih, zadobio je ozljedu gležnja zbog koje je propustio par treninga i tri utakmice regularne sezone. Sinoæ je 28-godišnji razigravaè odigrao svoju prvu ovosezonsku utakmicu u dresu Wizardsa nakon 50 utakmica pauze. U utakmicu je ušao kao zamjena mladom novaku Wallu. Utakmicu je završio sa 18 poena za 26 minuta odigranih na parketu. Od njegovih suigraèa najbolji je bio Andray Blatche sa 22 poena i 6 skokova. Unatoè dobrim igrama Blatchea, Wizardsi su izgubili 112-91 od New York Knicksa.

“Prvih nekoliko puta sam brzao, jednostavno sam bio nervozan. U èetvrtoj èetvrtini sam se dobro osjeæao”, rekao je Arenas. “Prošlo je mnogo vremena, vikali su na mene da budem agresivan a ja sam jednostavno zaboravio kako.”

Arenas je zamijenio Kirka Hinricha dvije i pol minute prije kraja prve èetvrtine. U zadnjoj èetvrtini je eksplodirao kada je zabio 14 od svojih 18 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE