Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Arenas, Richardson i Turkoglu novi igraèi Orlanda

Veèeras je Orlando Magic bio vrlo aktivan što se tièe razmjena igraèa te je u svoje redove doveo Gilberta Arenasa, Jasona Richardsona, Hidayeta Turkoglua i Earla Clarka.

Iako se tijekom dana mnogo raspravljalo, prvo je došlo do razmjene izmeðu Orlanda i Washington Wizardsa. Orlando se pojaèao Arenasom dok je u smjeru Wizardsa poslan Rashard Lewis. Odmah se znalo kako ovo nije jedini potez kojega æe Orlando napraviti te nije prošlo niti sat vremena prije nego je došlo i do druge razmjene.

Ovoga puta igraèe se razmijenili sa Phoenix Sunsima. Sunsi su dobili Vincea Cartera, Marcina Gortata i Mickaela Pietrusa, a u suprotnom smjeru poslali su spomenute Richardsona, Turkoglua i Clarka. Treba još napomenuti i da su èelnici Magica morali poslati i izbor prve runde drafta 2011. godine  te 3 milijuna dolara prema Phoenixu kako si ovaj dogovor mogao biti kompletiran.

Najviše promjena doživio je Orlando koji æe trebati dosta vremena da posloži sve kockice u novoj ekipi. Prièa se da je Dwight Howard najviše inzistirao na promjeni ekipe, i ovime su mu èelnici Orlanda ispunili želju te æe vrijeme pokazati je li ovo promjena u pozitivnom ili negativnom smjeru. Osim Clarka, dobili su igraèe koji æe odmah u velikoj mjeri utjecati na njihovu igru i odrediti uspješnost ekipa. Pitanje je kako æe se svi oni uklopiti u kolektiv, posebice Arenas kojega kroz cijelu karijeru prate incidenti nevezani uz košarkaške parkete, ali ako to uspiju možemo ih smatrati jednim od glavnih kandidata za naslov.

Washington Wizardsi riješili su se problematiènog Arenasa i sada su potpuno otvorili vrata za svoju nadolazeæu zvijezdu, Johna Walla oko kojega su odluèili graditi momèad za buduænost. Uz to, riješili su se ogromnog ugovora Arenasa. Neki æe reæi da i Lewis ima velik ugovor, što je istina, trenutno Lewis ima i veæu godišnju plaæu od Arenasa, ali dugoroèno gledajuæi Wizardsima se ovaj potez itekako isplati. Naime, Lewis i Arenas æe podjednako zaraðivati do 2012. godine, a nakon toga Lewisova plaæa više nije garantirana, dok bi Arenasu morali sezone 2012/13 isplatiti 20,8 milijuna a naredne sezone èak 22,3 milijuna.

Što se tièe Phoenix Sunsa, oni su u svoje redove doveli atraktivnog Cartera te vrlo vrijedne Pietrusa i Gortata koji bi im trebali osnažiti momèad. No, pogledajmo malo broj godina njihovih vanjskih igraèa. Carter ima 33 godine, Steve Nash 36 a Grant Hill 38. Iako oni za svoje godinu igraju odlièno, ipak se oèekuje pad u njihovim igrama narednih godina te buduænost Phoenixa ipak ne izgleda blistavo. Zbog toga neki navijaèa Nasha smatraju da bi uprava Sunsa trebali poslati Nasha u neku ekipu koja bi se borila za naslov, što bi bila kruna njegove karijere, no ipak sumnjamo da æe se èelnici Sunsa voditi za tim motivima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE