Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Arenas suspendiran do kraja sezone

Epilog cijele prièe o Gilbertu Arenasu i unošenju oružja u svlaèionicu je suspenzija najpopularnijeg igraèa Washingtona do kraja sezone. Danas je David Stern održao sastanak s problematiènim igraèem koji je prema anonimnom izvoru prihvatio suspenziju i neæe se žaliti na nju.

Odluka Sterna još nije službeno potvrðena, ali je sigurno da Arenas ove sezone više neæe stupiti na NBA parkete. Podsjetimo, Arenas je poèetkom sijeènja suspendiran na neodreðeno vrijeme za koje neæe primati plaæu zbog incidenta sa suigraèem Javarisom Crittentonom pri èemu su obojica unijeli pištolje u svlaèionicu èime su prekršili pravila NBA lige te zakone grada Washingtona koji nalaže da se za svako oružje morati imati dozvola te ga se mora èuvati kod kuæe.

Arenas æe zbog ove suspenzije propustiti sve preostale utakmice Washingtona ove sezone, što znaèi da neæe igrati posljednjih 46 utakmica sezone a to u prijevodi znaèi da æe ostati bez oko 7 milijuna dolara od godišnje plaæe koja iznosi oko 16 milijuna dolara. Najbolji strijelac i asistent Washingtona nakon završetka ove sezone ima još 4 godine ugovora vrijedne 80 milijuna dolara, a njegov ukupni ugovor od 6 sezona vrijedi 111 milijuna dolara.

No veliko je pitanje što nakon suspenzije, hoæe li se Arenas vratiti u Wizardse, hoæe li ga Washington možda mijenjati ili otkazati suradnju s njime? Prema nekim izvorima, Arenas je tražio na sastanku sa Sternom da se njegov ugovor s Wizardsima poništi, no Stern mu je rekao da o tome odluèuju vodeæi ljudi Wizardsa, a ne on. Takoðer, spominje se kako je Arenas nekolicini svojih prijatelja spomenuo kako više ne želi igrati za Wizardse dok je njihov predsjednik Ernie Grunfeld.

Latest Posts

NE PROPUSTITE