Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Artest dobitnik nagrade Kennedy Citizenship

Krilni košarkaš Los Angeles Lakersa Ron Artest (31) dobitnik je nagrade Kennedy Citizenship koja se dodijeljuje NBA igraèu ili treneru za svoj izniman doprinos i predanost zajednici.

Nagrada nosi ime drugog komesara NBA lige Jamesa Waltera Kennedyja, a prvi je put dodijeljena sezone 1974/75. Njen dobitnik tada je bio Wes Unseld. Artest je ove godine slavio u konkurenciji Marcusa Cambyja (Portland), Dwighta Howarda (Orlando) i Kylea Korvera (Chicago).

Nagradu zaslužio svojim promoviranjem svjesnosti o mentalnom zdravlju. U tu se svrhu pojavio i pred Kongresom, a na aukciju je dao i svoj NBA prsten prvaka osvojen prošle godine, skupivši na taj naèin 650.000 dolara.

“Ron osjeæa takvu strast prema cijeloj stvari i demonstrirao je ulogu voðe, pa je stoga bio savršen izbor za ovakvu prestižnu nagradu”, komentirao je Doug Smith, predsjednik Udruge profesionalnih košarkaških novinara (PBWA) koja nominira kandidate i onda izabire pobjednika.

PBWA broji ukupno 150 novinara koji prate NBA ligi na svakodnevnoj bazi i koji se izražavaju bilo putem novina, magazina ili interneta.

Prošlogodišnji dobitnik ove nagrade je Samuel Dalembert, a kroz povijest su ju osvojile velièine poput Juliusa Ervinga (1982/83), Isiaha Thomas (Detroit), Magica Johnsona (1991/92) ili Joea Dumarsa (1993/94).

Latest Posts

NE PROPUSTITE