Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Artest: Na poluvremenu sam pio konjak

“Pio sam konjak tijekom poluvremena utakmica kada sam igrao za Chicago Bullse” otkrio je zloèesti deèko NBA lige, a danas èlan Los Angeles Lakersa, Ron Artest.

“Držao sam Hennessy u svom ormariæu. Kupovao sam ga u duæanu s alkoholnim piæima nedaleko od stadiona” dodao je košarkaš koji æe, unatoè dojmljivoj karijeri, ostati zapamæen po tuènjavi s gledateljima tijekom utakmice Indiane, za koju je tada igrao, i Detroita, zbog èega je nakon uvodnih sedam utakmica bio kažnjen zabranom igranja cijele sezone (2004/05).

“Mislim da sam pio jer smo tada èesto gubili utakmice” objasnio je 30-godišnjak u intervjuu danom  Sporting Newsu.

Artest je u NBA ligu stigao u sezoni 1999/2000 i trenutaèno je na prosjeku od 16 poena i 5.1 skoka po utakmici, no ono što statistika ne pokazuje, jedan je od najboljih obrambenih igraèa lige. Ili, kao što to sam tvrdi, “jedan od najboljih svih vremena”.

“Ljudi ne shvaæaju da u košarci postoji napad i obrana.  Kobe Bryant je sjajan napadaè s 30 poena po utakmici, a ja mu pomažem obranom. Prva sam obrambena opcija i jedan od najboljih defanzivaca svih vremena” zakljuèio je Artest koji je ove sezone na prosjeku od 12.4 poena po susretu.

Lakersi su, pak, s omjerom 14-3 trenutaèno najbolja momèad lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE