Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Artest odluèio igrati u Velikoj Britaniji i Finskoj

Ron Artest svim je zaljubljenicima u NBA ligu poznat kao ekscentrièna osoba koja svojim ponašanjem i odlukama uvijek uspije iznenaditi.

Nakon što je lockout zapoèeo nekoliko je igraèa odluèilo napustiti svoje NBA ekipe te zaigrati u Europi ili Kini. Veæina tih igraèa æe se vratiti natrag u NBA ligu nakon završetka lockouta, ali neki æe i ostati u svojim novim ekipama cijelu sezonu.

Ron Artest æe se sigurno vratiti u Lakerse, a pitanje gdje æe otiæi izgleda da je riješeno. Dao je opširan intervju za Los Angeles Times u kojemu je obznanio svoje planove. Odluèio je igrati za ekipu Cheshire Jets koja se natjeèe u Britanskoj košarkaškoj ligi.

“Definitivno æu igrati za Jetse”, izjavio je Artest. “Tražio sam mjesto gdje æu moæi igrati i uživati u tome.”

Ipak, Artest u meðuvremenu ima još neke planove. Sezona Jetsa zapoèinje krajem rujna, a on im se planira pridružiti krajem studenog. To je iz razloga što æe on prvo odigrati nekoliko utakmica u Finskoj. Planira tijekom jednog tjedna organizirati i odigrati nekoliko ekshibicijskih utakmica s ekipom Loimaa Bisons. Osim utakmica, taj tjedan planira nekoliko nastupa u raznim zabavnim emisijama te æe promovirati i nekoliko dobrotvornih organizacija za pomoæ osobama s mentalnim problemima.

Ugovor Artesta s Jetsima još nije definiran, ali za tjedan dana æe otiæi u Veliku Britaniju i sve dogovoriti s predstavnicima Jetsa. Prema njegovim rijeèima, njegova æe mjeseèna plaæa iznositi izmeðu 1.500 i 2.500 dolara mjeseèno. Jetsi ga ne mogu više platiti, ali æe mu zato pokušati pronaæi nekoliko angažmana na televiziji, a spominje se i nastup u jednoj britanskoj sapunici. Osim televizijske karijere, Artest æe raditi i na svojoj glazbenoj karijeri. On je oduševljen tom idejom te se veseli svim navedenim dogaðajima.

“Kada su mi rekli da mogu biti u sapunici, rekao sam da jedva èekam”, rekao je Artest. “Kada sam bio dijete želio sam biti na televiziji. I sada mi se pružila prilika, naravno da to neæu odbiti.”

Što se tièe igranja u Finskoj, Artest æe ondje igrati takoðer zbog njemu svojstvenog razloga:

“Razlog zbog kojega idem u Finsku je taj što je to najèišæa država svijeta. Želim to vidjeti i osjetiti. To je buduænost. Želim svima u Americi isprièati kako se ondje odnose prema Zemlji.”

Za kraj je Artest pozvao sve koji žele igrati protiv njega da doðu u Veliku Britaniju i okušaju se protiv jednog od najboljih obrambenih igraèa lige.

“Ako netko želi igrati protiv najboljeg obrambenog igraèa, neka doðe u Britaniju. Èekat æu ih. Svi koji žele igrati protiv jednog od najboljih obrambenih igraèa u povijesti lige na poziciji krila, neka doðu u Britaniju.”

Oèito je kako lockout nije teško pao Artestu koji æe iskoristiti ovo vrijeme kako bi obišao svijet i upoznao se s naèinom života izvan Amerike. A pri tome se odluèio i zabavljati što je moguæe više.

Latest Posts

NE PROPUSTITE