Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Artest priznao da ne razumije napad Lakersa

Novinar ESPN-a, Rick Reilly nedavno je proveo duže vremena u razgovoru sa niskim krilom aktualnih NBA prvaka, Los Angeles Lakersa, Ronom Artestom.

Uz sve komentare koje je Artest dao, jedan se najviše izdvojio. Naime, najbolji defenzivni igraè NBA lige 2004. godine priznao je kako ne razumije napad Lakersa. Lakersi igraju “triangle offense”, napadaèku strategiju koja se bazira na trojici igraèa, toènije centra koji stoji u reketu, krila i šutera u kutu. Drugi šuter stoji na vrhu reketa za tri poena dok drugo krilo stoji na slabijoj strani reketa.

“Vidite, stvarno ne mogu shvatiti ‘triangle (offense)'”, rekao je Artest.

“Postoji 1000 akcija u tom sistemu. To je veliki izazov. Toliko se živciram oko toga da moram nazvati svog psihijatra. Znaèi ja samo stojim na svom mjestu u kutu. Ako napustim to mjesto, galame na mene. Phil (Jackson) bi rekao ‘Šta radiš tamo?!?’ Tako da se jednostavno ne mièem.”

Artest je prošle sezone doveden u Lakerse i bilježio je tek 11 poena u prosjeku što je šest poena manje od njegovog prošlogodišnjeg prosjeka dok je igrao u Houston Rocketsima.

Možda je ovo neshvaæanje napada Lakersa upravo razlog Artestovih loših partija prošle sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE