Friday, June 2, 2023

ZADNJE OBJAVE

Artest sa zvukom sirene za pobjedu Lakersa

Ron Artest napravio je skok u napadu i zabio sa zvukom sirene za pobjedu Los Angeles Lakersa 103-101 u petoj utakmici finala Zapadne konferencije NBA lige.

Phoenix je bio na pragu iznenaðenja nakon što je dobio dvije domaæe utakmice i izjednaèio finalnu seriju ove konferencije na 2-2. Imali su Sunsi priliku otiæi u produžetak pete utakmice i na najveæe moguæe muke staviti aktualne prvake NBA lige.

Lakersi su pri rezultatu 101-101 imali posljednji napad. Kobe Bryant je na tri i pol sekunde prije kraja dobio loptu i preko Hilla i Nasha pucao tricu koja nije niti došla do obruèa. No, lukavi Artest je natrèao, uhvatio loptu i od table je pospremio u koš. Prije tog “koša karijere” recimo da je Artest pogodio samo jednu od osam upuæenih lopti tijekom ovog ogleda!

Prije posljednjeg napada Phoenix je došao tricom do izjednaèenja na 101-101. Steve Nash i Jason Richardson su promašivali, ali dva napadaèka skoka su omoguæila još jednu tricu Richardsona koji je potom i pogodio od table.

Inaèe, Lakersi su cijelu petu utakmicu vodili. U prvom dijelu sa petnaestak razlike, tijekom treæe èetvrtine i najveæih +18, no Phoenix je uporno nastavljao ganjati zaostatak i došao na milimetar od produžetka, možda i pobjede koja bi im otvorila šansu da imaju meè-loptu pred svojim navijaèima.

Ovako su Lakersi dobili i osmu utakmicu na svom parketu u doigravanju 2010. godine i pobjeda ih dijeli do novog finala, gdje bi branili naslov. Šesta utakmica u Phoenixu se igra u subotu naveèer, a moguæa sedma u ponedjeljak.

Još je jednu odliènu utakmicu za Lakerse odigrao Kobe Bryant završivši s uèinkom od 30 poena, 11 skokova i devet asistencija. Odlièan šut tijekom prvog dijela je pokvario u nastavku, pa je pogodio 12 od 27 upuæenih lopti. Lamar Odom je dodao 17 uz 13 skokova, Fisher 22, a Gasol 21 poen.

Kod Phoenixa je najbolji bio Steve Nash sa 29 poena i 11 asistencija i odliènim šutom 12-20. Channing Frye je s klupe ubacio 14 poena uz 10 skokova.

Finale zapada:

LA Lakers (1) – Phoenix (3) 103-101 (3:2)
(Bryant 30p, 11s, 9a, dom 17p, 13s / Nash 20p, 11a)

Latest Posts

NE PROPUSTITE