Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Asistent Warriorsa Ron Adams o obrani na LeBronu

Zaustaviti LeBrona Jamesa dilema je kojom se treneri raznih ekipa u ligi muče već 12 godina. To je do sada rijetko koji uspio da uradi (primjer: Gregg Popovich, u dva navrata) ali svako to „zaustavljanje“ obično znači da je poprilično dominantan, ali ne na svojoj očekivanoj razini. U prvoj utakmici finala, Warriorsi su od LeBrona napravili skoro ekskluzivno scorera, tjerajući ga na teške šuteve i igrajući odličnu obranu na ostalim igračima na terenu.

Dio stručnog štaba Stevea Kerra zadužen za obranu je Ron Adams, asistent koji je u ligi na toj poziciji za razne klubove od 1992. Na pitanje kako su prišli problemu u prvoj utakmici, odgovorio je: „Morate biti poprilično eklektični u svom pristupu. Mislim da to naš tim jako dobro razumije. LeBron je toliko inteligentan igrač da se navikava na stvari – on je vidio sve – i mi se također moramo brzo navići na promjene bez odstupanja od prvobitnog plana za kojeg mislimo da će nam donijeti pobjedu. Nikada nije presudna jedna stvar.“ Upitan o evaluaciji cjelokupne obrane na Kralju, defenzivni stručnjak Golden Statea imao je ovo za reći: „Ne vjerujem da ćemo ga kompletno zaustaviti od davanja poena, ali 44 je mnogo. Ne postoji tu neki magični broj, ali mi otprilike stvari gledamo ovako: mislimo da smo ga odlično branili većinu utakmice. Tjerali smo ga na mnogo šuteva koje je dijelom i pogađao, a drugim dijelom je te šuteve promašivao. Želimo da vidimo bolji posao na njemu i tome težimo. Znali smo da ćemo vidjeti mnogo izolacija upravo na njega, ali želimo da oduzmemo Cavsima i druge stvari koje rade dobro.“

Bez dvije trećine velike trojke (Kyrie Irving, Kevin Love ozljede), Cavaliersi teško mogu do naslova, posebno protiv granitne obrane predvođene dvojcem Draymon Green-Andrew Bogut i baraže trica koju predvode Splash brothersi Stephen Curry-Klay Thompson ali nikada ne treba podcijeniti LeBrona, ma kakvu god obranu Ron Adams, Steve Kerr i ostali spremaju na njemu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE