Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atlanta doèekuje Milwaukee, Sunsi protiv Clippersa

Nakon juèerašnje veèeri gdje su gosti slavili u tri od èetiri utakmice za danas je na rasporedu 11 utakmica u kojima sigurno neæe nedostajati zanimljivosti. Memphis gostuje kod Toronta a New Jersey ide pod noge Bostonu po novo iznenaðenje. Chicago æe pokušati nastaviti svoj niz pobjeda kod Cavaliersa a Miami kod Jazzera nakon sjajne juèerašnje predstave u Portlandu. U zadnje dvije utakmice veèeri Lakersi ugošæuju stare rivale iz Sacramenta a Sunsi su domaæini Clippersima.

Toronto Raptors – Memphis Grizzlies  01.00

Raptorsi (11-24) su u srijedu pobjedom zapoèeli drugi dio sezone na gostovanju kod Hornetsa. Nakon što su u treæoj èetvrtini ubacili samo 11 poena i u èetvrtu ušli s minusom od 7 u zadnjih 12 minuta igre ubacili su 33 i osigurali vrijednu pobjedu. DeRozan i Kleiza su ubacili po 21 poen dok je Barbosa ostao na 15 od èega je 11 ubacio u posljednoj èetvrtini te pokazao kako još uvijek može biti jako koristan za svoju ekipu. Torontu slijede èetiri domaæe utakmice u narednih šest dana no zasigurno im neæe biti lako jer dolaze solidne ekipe koje pretendiraju za playoff mjesta. Oni sami pak zasigurno doigravanje ove sezone neæe vidjeti jer jednostavno nemaju dovoljno kvalitetnu ekipu za boriti se sa realno osam za klasu jaèih ekipa na Istoku. Trenera Caseya zasigurno veseli povratak najboljeg mu igraèa Bargnanija u fazu treniranja a u te naredne èetiri domaæe utakmice trebao bi i napokon i zaigrati. Memphis (20-15) odnosno trener Hollins još nisu te sreæe i njihov se kljuèni igraè Zach Randolph i dalje nalazi na listi ozlijeðenih igraèa. Veliki dio njegove uloge pod košem odraðuje sjajni Španjolac Marc Gasol koji je dosad u potpunosti opravdao poziv na All-Star utakmicu. U doslovno svim statistièkim rubrikama svoje ekipe je prisutan vrlo visoko i kljuèni je igraè ovosezonskih Grizzliesa. U zadnje dvije pobjede protiv Sixersa i Mavericksa je bio najbolji strijelac i skakaè Memphisa a to se i veèeras oèekuje od njega jer Grizzliesi ovakve utakmice moraju pobjeðivati pošto je konkurencija na Zapadu strašna i svaka pobjeda može biti kljuèna u osiguranju mjesta za doigravanje.

Memphisu puno više znaèi pobjeda i vjerujemo kako æe na kraju i doæi do nje jer su ipak puno kvalitetnija momèad od Toronta.

Boston Celtics – New Jersey Nets  01.30

Boston (17-17) je vratio mir u ekipu s ove zadnje dvije pobjede nakon All-Star pauze. Istina, u obje utakmice su bili veliki favoriti i oèekivao se trijumf no do sada su znali izgubiti i kod takvih ekipa. Veèeras im slijedi još jedan ogled sa ekipom koja je debelo ispod 50% uèinka i oèekujemo novu pobjedu. Netsi im leže kao protivnik. Pobijedili su ih u osam od zadnjih devet susreta u TD Gardenu pa im i taj podatak ide u prilog. Rajon Rondo æe se susresti sa protivnikom mu iz subotnjeg Skills Challengea Deronom Williamsom i to æe vjerojatno biti najzanimljiviji matchup veèeri. Netsi (11-25) su imali par dana odmora nakon sjajne predstave i pobjede kod Dallasa što im je sigurno dobro došlo jer imaju problema sa ozlijeðenim igraèima. Humphries i Williams æe biti spremni nakon sitnih ozljeda dok æe izostati Farmar i Okur. Brook Lopez je odigrao fantastiènu utakmicu protiv Dallasa s 38 poena i 6 skokova pa se mnogi pitaju gdje bi Netsima bila pozicija sada da su ga imali od poèetka sezone. Njega æe pod svoje uzeti jedan od najboljih obrambenih igraèa lige Kevin Garnett pa su mali izgledi da ponovi takvu igru i veèeras.

Predviðamo pobjedu Bostona iako ne vjerujemo da æe biti lagana jer su pokazali ove sezone da rijetko koga mogu dobiti bez puno muke.

Atlanta Hawks – Milwaukee Bucks  01.30

Atlanta (20-15) u zadnje vrijeme ima puno problema u ofenzivnom dijelu igre pa im se prosjek poena srozao na 93 što ih svrstava lošije ekipe lige unatoè solidnom omjeru. Ubilježili su u srijedu neoèekivani poraz na domaæem parketu od Golden Statea gdje su ubacili samo 82 poena ekipi koja inaèe prima 100 po utakmici. Nikako ih nije služio šut pa su ostali na 34% a igraèi sa klupe su ubacili samo 11 poena. Willie Green je jedini od bitnijih igraèa kojemu je upitan veèerašnji nastup dok se Joe Johnson oporavio i od njega se najviše oèekuje kada su poeni u pitanju. Milwaukee (14-21) je odigrao samo jedan susret nakon pauze i to su upisali poraz kod Bostona 102:96 iako su pružili solidnu igru. Odlièan je još jednom bio Ilyasova s novim double-double uèinkom od 25 poena i 10 skokova a iskazao se i veteran Drew Gooden s 23 poena i 8 skokova. Potpuno je podbacila vanjska linija JenningsDunleavyDelfino koja je kombinirano šutirala 9-35. Kod Bucksa je upitan nastup Jacksona i Mbah a Moutea radi ozljeda.

Atlanta bi trebala doæi do pobjede jer u zadnjih pet utakmica imaju èetiri poraza i pali su na 6. poziciju Istoène konferencije.

Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls  01.30

Cavaliersi su baš protiv Bullsa prije skoro mjesec i pol dana pretrpjeli najteži poraz u povijesti na svome parketu sa 39 poena minusa. Svakako æe im to negdje biti u podsvijesti i jedna velika motivacija za veèerašnji susret. Iako su u dvije zadnje utakmice nakon odmora pružili za njih sasvim solidnu igru doživjeli su dva poraza i to od dva izravna konkurenta za 8. poziciju Istoka te tako vjerojatno ispali iz te utrke koja ionako nikada to nije niti bila. Prekjuèer su u Madison Square Gardenu vodili s 12 poena razlike na poluvremenu da bi u nastavku neobjašnjivo pali i doživjeli dosta uvjerljiv poraz. Knicksima su priredili èak 42 slobodna bacanja što ovi nisu baš najbolje iskoristili ali na kraju im je i tih 28 pogoðenih bilo dovoljno. Uz Irvinga i Jamisona trener Byron Scott nikako ne može pronaæi treæeg igraèa koji bi im pomogao u napadaèkom dijelu pa su zato na kraju i upisali veæ 20 poraza. Veèeras im dolazi ekipa koja je meðu tri najbolje u ligi predvoðena oporavljenim Derrick Roseom. On je u srijedu na gostovanju kod Spursa pokazao kako je i dalje jedan od najboljih igraèa lige ubacivši im 29 poena od kojih je pola bilo sa izvanrednim ulazima pod koš koji granièe sa stvarnošæu. Zato æe biti jako zanimljiv njegov veèerašnji susret s Irvingom kojega veæ sad usporeðuju s Roseom pošto imaju velikih sliènosti u igri a i popratnim stvarima. Naravno, ne vjerujemo da æe Cavaliersi imati odgovora za sjajnu obranu Bullsa jer Cleveland nema baš previše raspoloživog arsenala. Tom Thibodeau rijetko kada ima sve igraèe na raspolaganju a pogotovo u dvije utakmice zaredom. Veèeras bi ipak to trebao biti sluèaj pa ne sumnjamo u pobjedu Chicaga.

Sve osim gostujuæe pobjede bi bilo veliko iznenaðenje.

Philadelphia 76ers – Golden State Warriors  02.00

U veèeri gdje æe Philadelphia slaviti vjerojatno nikad dostižan rekord Wilta Chamberlaina od 100 poena u jednom susretu njegovi Sixersi doèekuju Warriorse. Philadelphia veæ skoro mjesec i pol dana nije prebacila tu kvotu poena dok im u zadnje vrijeme i pobjede sve rijeðe dolaze. Imaju èak šest poraza u zadnjih sedam utakmica što je za njih katastrofalan podatak i od veèeras ih ipak èeka malo lakši raspored, barem u vidu igranja na domaæem parketu. I dalje se drže visoko na Istoku, ponajviše zahvaljujuæi tome što suvereno vladaju svojom divizijom pa im je minimalno 4. mjesto osigurano. Osim veæ davno prežaljenog Hawesa drugih problema sa izostancima nemaju pa spremni jurišaju na pobjedu. Warriorsi (14-18) su odradili tek pola puta svoje turneje od šest gostovanja ali su 2-1 uèinku i vjerojatno su zadovoljni sa tim podatkom. Pobijedili su Sunse i Hawkse u zanimljivim završnicama a nastradali samo u Indiani. Meðutim, veèeras je protivnik ipak u rangu Indiane tako da æe teško do novog trijumfa. Curry je i dalje van natjecateljskog ritma ali se oèekuje njegov povratak vrlo brzo. Ellisu i Leeju svakako treba njegova pomoæ jer od ostatka momèadi rijetko tko prebaci 10 poena.

Sixersi love Indianu na treæoj poziciji pa im je svaka pobjeda izrazito važna. Zato bi trebali veèeras slaviti i upisati 22. pobjedu.

New Orleans Hornets – Dallas Mavericks  02.00

Bit æe ovo treæi i posljednji njihov meðusobni susret u ovoj sezoni a dosada je Dallas upisao dvije pobjede. Hornetsi (8-27) su upisali dva poraza odmah nakon pauze i dok je jedan bio oèekivan (Chicago) u drugom se ipak puno više od njih oèekivalo da bi na kraju izgubili s 11 poena razlike od Toronta na svome parketu. Pogodili su samo 3 trice od 16 pokušaja i iako su nadskakali goste 49-36 to na kraju nije bilo dovoljno niti za minimalan poraz. Jarrett Jack je na kraju susreta preuzeo krivicu na sebe (šut 3-12) jer je ipak on svojevrsni voða ove ekipe koja vjerojatno jedva èeka da sezona završi jer im je posljednje mjesto Zapadne konferencije zagarantirano. Ugošæuju veèeras Dallas (21-15) koji je na tri poraza zaredom odnosno imaju èetiri posrtaja u zadnjih pet susreta. Oèito im All-Star pauza nije ništa dobrog donijela jer uz dva poraza je stigla i ozljeda Nowitzkog koji je odigrao nepunih desetak minuta u zadnjem ogledu protiv Memphisa i upitan je za veèerašnje gostovanje. Tome treba dodati i neriješen status Odoma kojega možda pošalju u razvojnu ligu kako bi popravio oèajnu formu i eto novih briga za Ricka Carlislea. Svakako im ne ide u prilog i podatak kako moraju odigrati sedam utakmica (pet gostovanja) u narednih devet dana što bi za veteransku ekipu moglo biti pogubno. Svaki niz poraza na Zapadu može biti poguban jer ima jako puno ekipa koje pucaju na doigravanje i èekaju kiks glavnih konkurenata.

Ipak, i unatoè svim nedaæama koje su snašle Maverickse i dalje su favoriti protiv Hornetsa koje bi trebali dobiti i bez nastupa Nowitzkog.

Houston Rockets  – Denver Nuggets  02.00

Houston Rocketsi (21-15) su zadnje  gostovali u Salt Lake Cityu kod Utah Jazza i izgubili s 83:104. Odigrali su vrlo slabu partiju, èime su prekinuli niz od èetiri uzastopne pobjede. Inaèe su u utakmicu krenuli vrlo dobro i nakon 1. èetvrtine su imali +8, no preostale èetvrtine su izgubili ukupno sa 31 razlike. Najbolji igraè Kevin Martin opet nije bio na razini, zabio je 6 koševa uz šut 2-10, a najviše se istaknuo Luis Scola koji je upisao double-double uèinak od 18 koševa i 10 skokova. Danas Houston ima prigodu upisati petu domaæu pobjedu u nizu, jer im u goste dolaze oslabljeni Denver Nuggetsi (19-17). I takvi oslabljeni su bili prejaki za Portland Trail Blazerse, koje su pobijedili u svojem Pepsi centru sa 104:95. Od samoga poèetka su domaæi igraèi preuzeli inicijativu i nijednom nisu bili u zaostatku tijekom utakmice. Povratnik Ty Lawson je bio najzaslužniji za pobjedu, sa svojih 18 koševa i 9 asistencija. Danas se može oèekivati nastup Rudy Fernandeza, dok æe Nene i Danilo Gallinari još malo prièekati s nastupima.

Oèekujemo utakmicu sa dosta koševa, u kojoj prednost dajemo domaæim Houston Rocketsima koji na svoj terenu pružaju vrlo dobre partije.

San Antonio Spurs  – Charlotte Bobcats  02.30

Tek drugi poraz ove sezone u AT&T centru doživjeli su San Antonio Spursi (24-11) kada su ih u srijedu  svladali Chicago Bullsi rezultatom 89:96. Spursi su izgledali dobro nakon što su dobili 24:15 treæu èetvrtinu i došli do vodstva od èetiri poena poèetkom posljednje dionice. Tada gosti  brzo odgovaraju, a pri rezultatu 89:86 za Bullse Luol Deng je ubacio tricu 40 sekundi prije kraja i time riješio pitanje pobjednika.  Kod San Antonija najbolji je bio Gary Neal s 21 košem, dok je Tim Duncan upisao 18 koševa i 10 skokova. Momèad Gregga Popovicha danas èeka mnogo lakši posao, a više bi prigoda zato mogli dobiti Thiago Splitter  i T.J. Ford, koji su se vratili nakon ozljeda. Kawhi Leonard i Manu Ginobili æe propustiti utakmicu, ali  i njihov povratak je sve bliže. Drugi dio sezone Charlotte Bobcatsi (4-29) su otvorili kako i prilièi najlošijoj momèadi lige. Otišli su u Detroit i izgubili sa uvjerljivih 109:94. Prvi put nakon dugo vremena imali su sve igraèe na broju, ali sreæa nije dugo trajala. Polovinom druge èetvrtine ozlijedio se Bismack Biyombo i tada je krenula dominacija Pistonsa u reketu. Corey Maggette bio je prvi strijelac momèadi sa 17 koševa, dok  je Gerald Henderson  koji se vratio nakon devet utakmica pauze zabio 13 koševa.

Èista pobjeda domaæina, a vrijedi i probati odigrati neki hendikep.

Utah Jazz  – Miami Heat  03.00

Utah Jazz (16-18) je u srijedu kod kuæe pobijedio Houston Rocketse rezultatom 104:83, èime su prekinuli niz od èetiri poraza u nizu. Najraspoloženiji je bio C.J.Miles s uèinkom sezone od 27 koševa, dok je inaèe najbolji igraè Jazza Al Jefferson upisao double-double od 14 koševa i 10 skokova. No tek što su se vratili na pobjednièke staze u goste im dolazi trenutno najnepoželjniji protivnik u ligi, Miami Heat (28-7). Oni trenutno izgledaju zastrašujuæe i imaju devet pobjeda u nizu, a 28-7 im je najbolji start u povijesti kluba.  Juèer su gostovali kod inaèe neugodnih Portland Trail Blazersa i pobijedili ih sa 107:93. Iako su nastupili bez Chrisa Bosha koji je imao smrtni sluèaj u obitelji (neæe ga biti ni danas), to se nije osjetilo na njihovoj igri. Dominirali su utakmicom cijelo vrijeme, imali su samo 9 izgubljenih lopti (Lin i Westbrook nekad ih znaju sami imati po devet) i domaæoj publici priskrbili su nekoliko atraktivnih poteza. LeBron James s 38 i Dwyane Wade s 33 koša su bili dominantni te su najzaslužniji za šestu pobjedu u nizu Miami Heata na gostovanjima.  Danas bi mogli imati malo problema pod košem jer æe im prijetiti Al Jefferson i Paul Millsap, no na vanjskim pozicijama su u velikoj prednosti u odnosu na domaæine.

Mišljenja smo da æe Miami produljiti svoj niz na deset pobjeda zaredom. S obzirom da æe danas biti bez Bosha možemo oèekivati dobre partije Jamesa i Wadea, pa se može probati sa nekim overom na nekoga od njih.

Phoenix Suns  –  Los Angeles Clippers  04.00

Domaæini (15-20) su juèer ugostili Minnesota Timberwolvese i pobijedili sa 104:95. U utakmicu se krenuli dosta uspavano, pa su gosti imali prednost i od deset razlike. U drugom dijelu utakmice je bila druga prièa i Phoenix zabija otvorene šuteve, a goste prisiljava na samo 39% ukupnoga šuta. Grant Hill je bio najbolji strijelac kod domaæih, no on nije bio najbolji igraè na terenu. Drugi veteran Steve Nash je odigrao maestralnu utakmicu i bio je blizu triple-doublea sa svojih 13 koševa, 8 skokova i èak 17 asistencija, što bi u prijevodu znaèilo da je sudjelovao u gotovo polovici koševa Phoenixa.  Danas im u goste dolaze vrlo dobri Los Angeles Clippersi (21-12), pa možemo oèekivati nadmudrivanje Steve Nasha i Chrisa Paula. Clippersi su noæas gostovali kod Sacramento Kingsa i pobijedili sa 108:100. Na kraju su pobijedili samo sa osam razlike, no 3 minute prije kraja su imali velikih 19 koševa prednosti. Chris Paul sa 22 koša i 9 asistencija je bio najbolji pojedinac susreta, dok su igraèi s klupe predvoðeni Mo Williamsom (18 koševa) ukupno zabili 41 koš i iskupili se za loše izdanje utakmicu prije.  Obje momèadi nemaju problema sa ozljedama i imaju sve igraèe na raspolaganju (Billupsa ne raèunamo s obzirom da je izgubljen za ovu sezonu).

Prednost dajemo gostujuæim Los Angeles Clippersima koji imaju više igraèa koji mogu “potegnuti“,  a to bi u ovoj utakmici mogao biti važan faktor.

Los Angeles Lakers   – Sacramento Kings  04.30

Los Angeles Lakersi (21-14) su na svom terenu pobijedili Minnesota Timberwolvese 104:85. Može se reæi da je utakmica je odluèena prije nego što je uopæe poèela. Iako je par sati prije poèetka sve izgledalo kao da æe Kevin Love zaigrati, prehlada i natuèena rebra su ga sprijeèila u tome. A rupu pod obruèem su domaæini dobro  iskoristili ubacivši 54 koša u reketu. Usprkos tome što je bilo najavljeno da neæe nastupiti, Kobe Bryant je sa zaštitnom maskom ubacio 31 koš i bio najbolji strijelac domaæina. Los Angeles Lakersi su u Staples Centru trenutno na 15-2 omjeru, a teško je za oèekivati da æe pokleknuti baš protiv Sacramento Kingsa (12-23), koji su ih istina ove sezone pobijedili 100:91, ali u Sacramentu.  Oni su noæas na svom terenu poraženi od Los Angeles Clippersa sa 108:100. Nakon izjednaèenog prvog poluvremena (47:47) gosti iz Los Angelesa ubacuju u brzinu više te dobivaju treæu èetvrtinu 28:22. U posljednjoj dionici  se nisu uspjeli približiti raspoloženim Clippersima koji su malo po malo poveæavali vodstvo sve do najviših +19 tri minute prije kraja. Bad boy DeMarcus Cousins je upisao 23 koša  uz 10 skokova, a Marcus Thornton i Tyreke Evans su svaki dodali po 18.

U ovoj utakmici se sastaju jedan od najboljih domaæina (15-2) i jedni od najlošijih gostiju (4-17) ove sezone. Sve osim pobjede Lakersa bi bilo veliko iznenaðenje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE