Tuesday, May 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atlanta Hawks

Otkako je Mike Woodson 2004. godine sjeo na klupu Hawksa, i time zapoèeo svoju trenersku karijeru, Orlovi svake godine napreduju. Od mizernih 13 pobjeda u njegovoj prvoj sezoni do 47 prošle sezone. Od najgore ekipe u cijeloj ligi do polufinala istoène konferencije. No mogu li i ove sezone otiæi još jednu stepenicu više i boriti se za prvaka Istoka? Èisto sumnjam.

Transferi:

Na samom poèetku ljeta doveli su dokazanog strijelca, Jamala Crawforda, u razmjeni sa Golden State Warriorsima koji su zauzvrat dobili Acie Lawa i Speedyja Claxtona. Crawford u ekipu donosi još više napadaèke snage, 15+ koševa po utakmici ulazeæi sa klupe znaèajno æe pomoæi Hawksima koji su prošle sezone bili na tek 24. mjestu u ligi po ubaèenim koševima po utakmici (98.1).

Jezgra ekipe zadržana je ponovnim potpisivanjem razigravaèa Mikea Bibbyja i krila Marvina Williamsa. Odlièni razigravaè Wake Foresta, rookie Jeff Teague, takoðer je dobio ugovor i predstavlja veliki napredak u odnosu na prošlogodišnje rezervne razigravaèe, iako je Flip Murray odigrao solidnu sezonu. Doveden je još i veteran Joe Smith koji bi trebao biti solidna zamjena i odlièni mentor svojem prezimenjaku Joshu Smithu. Jedina nepoznanica nakon ovog ljeta je što æe se dogoditi sa Johnsonom kojem je ostala još jedna godina na ugovoru.

Prednosti i mane:

Najveæa prednost ove ekipe je svakako talent. Rijetko æete naiæi na ekipu koja na svakoj poziciji ima talentiranog igraèa. Uz to ove sezone je i kvalitetna klupa jedna od prednosti Hawksa. Ako Teague dokaže da može igrati dobro i to konstantno i ako se Crawford uklopi u svoju ulogu 6. igraèa svašta bi se moglo dogodit. Èak i ako se netko iz prve petorke ozlijedi, ali samo na kraæe vrijeme, na klupi æe biti njegova dostojna zamjena.
Slabost koja ih drži toliko odvojeno od vodeæe tri ekipe na istoku je njihova nemoguænost da uhvate koji skok više. Prošle sezone su bili 19. u ligi po skokovima u napadu i tek 24. po skokovima u obrani, iako su pod obruèima Al Horford, Josh Smith i Zaza Pachulia – sve od reda visoki i snžni momci. Ovo se mora pod hitno popraviti inaæe prstenje i ostali nakit mogu kupovati samo kod zlatara, Stern im neæe ništa dati.

Kljuèni igraè:

Joe JohnsonJoe Johnson. Srce i duša Hawksa. Igraè koji predvodi Hawkse u koševima po utakmici (21.4), asistencijama (5.8), odigra 3,124 (39.5 po utakmici) minuta u jednoj sezoni bio bi kljuè bilo koje ekipe. Sa svojim 201 centimetrom i 110 kilograma J.J. je noæna mora za bilo kojeg beka u ligi. Možda æe ove godine dobiti koju minutu više odmora dolaskom Crawforda, ali i dalje je kljuèni igraè Atlante.

Prognoza:

Treæa sezona zaredom u doigravanju je realna prognoza, ako ulove prednost domaæeg terena prvu rundu imaju velike šanse, ali zato drugu nikakve, naravno prepostavljam da æe u drugoj rundi doæi na nož Bostonu ili Clevelandu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE