Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atlanta i Chicago traže svoje druge pobjede

Veèeras se igraju druge meðusobne utakmice izmeðu ovih šest ekipa u postsezoni. U sve tri je prvi puta domaæin slavio pa æe biti zanimljivo vidjeti mogu li ponoviti taj pothvat i veèeras. U prvoj se sastaju Atlanta i okrnjeni Boston zatim poslije njih slijedi dvoboj Bullsa i Sixersa te kao posljednji okršaj veèeri utakmica u Staples Centru izmeðu Lakersa i Nuggetsa.

Atlanta Hawks  – Boston Celtics  (1-0)  01.30

Atlanta Hawksi su u prvoj utakmici možda i malo iznenadili sa svojom igrom i naèinom kako su limitirali iskusnu momèad Boston Celticsa rezultatom 83:74. Kako se i predviðalo, obrane su bile glavno oružje obje momèadi, pa je opet pao mali broj koševa. Od samoga poèetka domaæini su diktirali tempo, a gosti su se bezbroj puta vraæali u igru, no nikako nisu uspjeli stiæi prednost do kraja, koja je veæim dijelom utakmice iznosila desetak razlike. Iako je Joe Johnson zabio samo 11 koševa uz katastrofalan šut 3/15, maestralan je bio Josh Smith sa 22 koša i 18 skokova.  Kod gostiju su Kevin Garnett i Rajon Rondo zabili po 20 koševa. Rondo je 40 sekundi prije kraja, kod rezultata 78:74 za Atlantu, napravio veliku glupost koja æe Boston možda koštati ispadanja. Naime, prilikom jedne njemu èudne odluke suca, nasrnuo je na jednog od njih i tako dobio kaznu od jedne utakmice neigranja. To je veliki udarac ambicijama Kelta.

Oèekujemo pobjedu Atlanta Hawksa jer æe se gosti teško snaæi bez Rajona Ronda, a moguæe je da i Ray Allen opet bude van momèadi.

Chicago Bulls – Philadelphia 76ers  (1-0)  02.00

Za Bullse se nada o osvajanju naslova prvaka ugasila pred sam kraj prve utakmice protiv Sixersa kada je Derrick Rose krivo doskoèio i ozljedio koljeno te morao biti iznešen sa parketa. Sezona puna problema i propuštenih utakmica na kraju je za prošlogodišnjeg MVP-a završila na najgori moguæi naèin. Tom Thibodeau pokušava iz toga svoje igraèe uèiniti još jaèim i uliti im novu dozu samopouzdanja kako bi uspješno nastavili bez njega jer su kroz sezonu pokazali kako mogu i bez njega sa 18-9 omjerom. Philadelphiu æe vjerojatno proæi jer su i bez Rosea kvalitetniji no sve dalje æe biti puno teže. U prvu ulogu sada uskaèe C.J. Watson a u dres æe se ponovno skinuti omaleni John Lucas III koji je u puno ovosezonskih utakmica pokazao da se na njega može raèunati i da ima mirnu ruku kada je najpotrebnije. Luol Deng i Richard Hamilton æe tako morati preuzeti puno više odgovornosti a uz rame njima bi trebao napokon stati i Carlos Boozer koji iza sebe ima mnoštvo play-off iskustva odnosno 61 utakmicu te napokon pokazati radi èega je doveden kao veliko pojaèanje. Gosti iz Philadelphie su tako dobili dodatni motiv ozljedom najboljeg protivnièkog igraèa i spremno æe ugrabiti svaku pruženu priliku. Doug Collins je i u prvoj utakmici pokazao da ima minimalno devet igraèa koji mogu uvijek uskoèiti. Dvojben je jedino nastup mladog centra Lavoy Allena koji ima ozlijeðen palac pa bi opet mogli zaigrati sa nešto nižom postavom gdje su pod košem Elton Brand i polivalentni Thaddeus Young koji se ove sezone iskristalizirao u vjerojatno najvažnijeg igraèa sa klupe unatoè tome što je Louis Williams prvi strijelac ekipe.

Bit æe ovo ipak drugaèija utakmica od one prve ali svejedno oèekujemo pobjedu Chicaga koji su pokazali sjajnu timsku igru i da su spremni za ovogodišnje doigravanje.

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets (1-0)  04.30

Lakersi su sjajnom igru u prvoj utakmici protiv Denvera pokazali kako su spremni za ovogodišnje doigravanje i kako žele što prije uæi u najuži krug glavnih konkurenata za naslov. Andrew Bynum je u nedjelju ostvario sjajan triple-double uèinak sa 10 poena, 13 skokova te 10 blokada. Na njegovu igru su se nakon utakmice uvelike žalili George Karl i njegovi igraèi jer su uvjereni kako je Bynum puno puta bio u nedozvoljenoj situaciji te kampirao duže od tri sekunde pod košem i tako im otežavao situaciju. Uz njega je sjajan bio i Pau Gasol koji igra posebno nadahnuto u zadnje vrijeme te je uz 13 poena uhvatio 8 lopti i podijelio 8 asistencija. Naravno, ne smijemo zaboraviti niti Bryanta koji je oèajno prvo poluvrijeme zamijenio odliènim drugim te na kraju utrpao 31 poen. Najveæi problem za Mikea Browna uz suspenziju World Peaca je optužba za napad rezervnog centra Jordana Hilla koja je ovih dana stigla iz Houstona te mu takoðer prijeti neka sankcija. Za sada još nije ništa službeno potvrðeno i Hill se nada kako æe veèeras zaigrati no moglo bi se lako dogoditi da inaèe po tome stroga NBA liga mu ipak ne progleda kroz prste. Njega posebno istièemo jer je u posljednje dvije velike pobjede Lakersa (Oklahoma, Denver) odigrao strašno važnu ulogu te sa double-double uèincima uvelike olakšao život Bynumu i Gasolu pod košem jer McRoberts i Murphy samo mogu sanjati takav uèinak te æe ga teško nadomijestiti bude li kažnjen. Nuggetsi æe ipak morati puno više osim prièe pružiti na parketu. Toga je svjestan i njihov trener pa i pojedini igraèi koji unatoè optužbama znaju da su bili nedorasli protivnik u prvoj utakmici te da im slijedi još jedna grèevita borba veèeras kada utakmica krene. Morat æe šutirati puno više od 36% i pokušati izvuèi Bynuma što više van reketa. Utakmicu za zaborav je odigrao inaèe odlièni playmaker Ty Lawson koji je ubacio samo 7 poena (3-11) šut uz tek 2 podijeljene asistencije. Arron Afflalo se takoðer ne može pohvaliti svojom predstavom pošto je ostao na jednoznamenkastom broju poena (9) a Bryanta na kraju nije uspio zaustaviti.

I veèeras oèekujemo slièan scenarij jer se Denver teško može nositi sa visokim Gasolom i Bynumom koji su ogromna prevaga na stranu domaæina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE