Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atlanta iskoristila zadnje sekunde protiv Chicaga

Najjaèa košarkaška liga ponudila je deset utakmica u srijedu naveèer. Derbi dana odigran je u Atlanti gdje su Hawksi s 83-80 svladali Chicago Bullse…

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Al Horford (31)
  • Asistencije: Rajon Rondo (15)
  • Skokovi: Kevin Love (20)
  • Ukradene lopte: Greg Monroe (4)
  • Blokade: Serge Ibaka (6)

Gostujuæa momèad, omjerom 41-18 treæa u Istoènoj konferenciji NBA lige, ubacila je prvih èetrnaest poena na utakmici, imala i devetnaest poena prednosti, no sve su to Bullsi uspjeli prokockati. Štoviše, zakucavanjem Ala Horforda (31 poen, izjednaèenje rekorda karijere, 16 skokova) 29 sekundi prije kraja utakmice domaæinu (37-24) je donio prvo vodstvo na utakmici, kasnije æe se pokazati, nakon pokušaja trice Kylea Korvera, i trasirao put prema pobjedi. Bila je to šesta uzastopna domaæa pobjeda Hawksa protiv Bullsa koje je u ovoj utakmici Joakim Noah uèinkom od 13 koševa i 12 skokova.

Vodeæa momèad Istoka, Boston Celticsi (44-15), slavila je protiv Phoenix Sunsa 115-103 u utakmici u kojoj su novo suèeljavanje imali Kevin Garnett (28 poena, šut 12-14, 11 skokova) i Channing Frye. Naime, veæ drugu utakmicu u nizu Garnett uspijeva omesti košarkaša Sunsa diranjem meðunožja, pa je tijekom prve èetvrtine zbog toga malo i zaiskrilo. Nadalje, Sunsi su posljednjih 17 minuta odigrali bez Fryea i Vincea Cartera koji su se meðusobno sudarili glavama, a èini se da je pri jednom zakucavanju Glena Daviesa ponovno stradalo lijevo koljeno. Uz Garnetta su se u redovima Bostona istaknuli Paul Pierce s 16 poena (6-9) i 13 skokova te Rajon Rondo s 16 koševa (6-8) i 15 asistencija.

Denver Nuggetsi su na omjeru 4-1 nakon “tradea” kojim su u New York poslali Carmela Anthonyja i Chaunceyja Billupsa. U srijedu naveèer održali su lekciju Charlotte Bobcatsima koje su zamrznuli na -40- Završilo je 120-80 što je i najveæa pobjeda Nuggetsa ove sezone.

Dodajmo da se u sastav LA Clippersa nakon 18 utakmica pauze vratio njihov najbolji strijelac Eric Gordon. Ubacivši u posljednjih pet minuta devet od svojih ukupno 24 poena predvodio je momèad do 106-103 pobjede protiv Houston Rocketsa, a time i prekida niza od pet poraza. Blake Griffin je dodao 20 koševa i 14 skokova, a Chris Kaman 21 uz devet uhvaæenih lopti. Njemaèki centar udaljen je jedan skok od jubilarnog 4000. za Clippese. U povijesti kluba to su ostvarili samo još Elton Brand, Bob McAdoo, Swen Nater i Loy Vaught.

San Antonio Spursi prvi su stigli do 50. pobjede u sezoni. Oèekivanu pobjedu upisali su kod Cleveland Cavaliersa i to rezultatom 109-99.

Latest Posts

NE PROPUSTITE