Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atlanta izbacila Orlando iz doigravanja

Na najbolji moguæi naèin igraèi Atlanta Hawksa osvetili su se Orlandu za sramotu koju su im igraèi Magica nanijeli u prošlogodišnjem doigravanju. Podsjetimo, Orlando je pomeo Atlantu, a prosjeèna koš razlika u èetiri utakmice bila je 25 koševa. Atlanta je smijenila trenera Mikea Woodsona, a na njegovo mjesto stigao je Larry Drew i napravio odlièan posao time što je Ala Horforda vratio na njegovu prirodnu poziciju visokog krila i nakrcao se centrima koji æe èuvati i raditi prekršaje na najboljem centru lige Dwightu Howardu, što mu se isplatilo i po prvi puta u povijesti kluba Atlanta je uspjela proæi Orlando u doigravanju. Šesta utakmica igrana u Phillips Areni završila je rezultatom 84:81 i Atlanta je treæu godinu zaredom uspjela proæi u drugi krug doigravanja.

Utakmica poèinje izjednaèeno i igra se koš za koš. Pet i pol minuta prije kraja prve èetvrtine igraèi Atlante preuzimaju vodstvo koje do kraja utakmice više neæe ispustiti. Prva èetvrtina završava zakucavanjem Horforda i na prvi odmor Atlanta odlazi s 5 koševa prednosti. Drugu èetvrtinu otvara kralj 4-point playa Jamal Crawford tricom pod prekršajem Andersona koji zbog protesta dobiva tehnièku i tako Crawford postiže 5 koševa u jednom napadu. Atlanta su uspijeva odvojiti i cijelu èetvrtinu održava razliku od 8 do 10 koševa prednosti, no pred kraj se budi Turkoglu i postiže prve koševe na utakmici, tako da Atlanta na poluvrijeme odlazi sa 6 koševa viška.

Poèetkom treæe dionice Hawksi se ponovno odvajaju na 10 razlike, no polovicom èetvrtine Orlando hvata zamah i uspijeva smanjiti Atlantinu prednost na samo pola koša. Krajem èetvrtine budi se Marvin Williams, te prvo tricom iz kuta, a kasnije šutem za 2 postiže bitne koševe, pa tako Atlanta u zadnju èetvrtinu odlazi sa 7 poena prednosti.

Atlanta posljednju èetvrtinu otvara s èetiri uzastopne trice, prvu pogaða Williams, pa dvije veže Crawford, a nakon njih tricu pogaða Joe Johnson i Atlanta se uspijeva odvojiti na 12 razlike, no bude se i igraèi Magica. Howard tri puta snažno zakucava, Turkoglu i Anderson pogaðaju trice i prednost Atlanta je samo 2 koša. U igru ulazi Hinrich koji polaže loptu u koš i tako završava 4 minute dug post Atlante u kojem nisu uspjeli zabiti koš, ali nakon toga nezgodno doskaèe na desnu nogu i završava svoj nastup zbog ozljede koljena. Nelson s dva lagana polaganja u posljednjoj minuti smanjuje na samo koš zaostatka i daje Orlandu nadu za preokret. Na drugoj strani Williams promašuje tricu, a Johnson odbija loptu do Crawforda na kojem Arenas radi prekršaj. Crawford pogaða najvažnija slobodna bacanja u svojoj karijeri i daje Atlanti 3 koša prednosti 8 sekundi prije kraja. Orlando ima napad za produžetak, J.J. Redick ima šuta kakav samo poželjeti može, sam je na trici i promašuje, a loptu hvata Horford i izlazi izvan granice terena, te tako Orlandu daje drugu priliku. Ovaj put lopta ide u ruke Jasona Richardsona, no njegov šut blokira Josh Smith i odvodi Atlantu u drugi krug doigravanja.

Najbolji kod Atlante bio je Johnson s 23 koša i 10 skokova, a veliku pomoæ s klupe imao je u Crawfordu koji je postigao 19 i Williamsu koji je zabio 10 koševa. Horford je dodao double-double s 10 koševa i 12 skokova.

Orlando je tradicionalno predvodio Howard s 25 koševa i 15 skokova, 15 koševa zabio je Turkoglu, a 11 Nelson.

Utakmica drugog kruga izmeðu Chicaga i Atlante igra se u ponedjeljak, a uvod i najavu serije moæi æete proèitati tijekom vikenda na našem portalu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE