Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atlanta kod Orlanda, Sunsi s Rocketsima u borbi za doigravanje

Za veèeras je dvanaest utakmica na rasporedu i meðu njima ima nekih potencijalno zanimljivih dvoboja. Posebno treba izdvojiti dva susreta. Orlando protiv Atlante u izravnom okršaju za 5. mjesto Istoka te Houston – Phoenix, gdje Sunsi traže posljednju slamku nade i spasa. Od ostalih susreta se jedino izdvaja sraz Lakersa i Nuggetsa. Domaæinu pobjeda i ne igra toliku ulogu kao gostima no sigurno se neæe olako predati. U preostalim utakmicama su favoriti izraženi te se oèekuju njihove pobjede pošto se sezone sve više bliži kraju.

Toronto Raptors – Boston Celtics  01.00

Prošlo je nešto više od dva mjeseca od kako su Raptorsi i Celticsi odigrali posljednji dvoboj te je Toronto slavio 86:74. Tada je to bilo razdoblje slabe igre Bostona i u to doba su granièili na 8. poziciji Istoka. U ta dva mjeseca se puno toga promijenilo pa su tako Celticsi nakon All-Star pauze poraženi samo 7 puta u 26 utakmica. Raptorsi æe opet biti bez svog najboljeg strijelca Bargnanija dok je upitan nastup Kleize te Calderona koji bi ipak trebao zaigrati ali sa šavovima. U posljednje dvije utakmice je oduševio rookie Ed Davis s dva double-double uèinka pa je ovo sjajna prilika za njega pošto su u Torontu osakaæeni ozljedama. Kod gostiju se zdravstveno stanje lagano popravlja. Oporavio se i Pietrus pa je tako Doc Rivers dobio malo i na širini. No, to mu niti nije potrebno kada ima sjajnog Ronda uz kojeg i Pierce i Garnett uporno nabijaju svoje brojke. Briljantni razigravaè je u posljednjoj utakmici ostvario triple-double sa èak 20 asistencija te je sada na nizu od 19 uzastopnih utakmica s dvoznamenkastim brojem podijeljenih lopti. U tom naletu je od Nasha preuzeo 1. mjesto najboljeg u ligi a veèeras æe se suprotstaviti Calderonu, sjajnom Španjolcu koji drži èetvrto mjesto s 9 asistencija u prosjeku.

Laganu prednost dajemo gostujuæoj ekipi iako treba imati na umu da ih èeka težak posao.

Philadelphia 76ers – New Jersey Nets  01.00

Još jedna utakmica gdje su se iste ekipe susrele prije nepuna tri dana. Tada su slavili Sixersi bez veæih problema sa 107:88 a slièna situacija se oèekuje i veèeras, pogotovo što igraju na domaæem parketu gdje su ove sezone na 19-12 omjeru. Nakon što su Bucksi poraženi od Knicksa laknulo je i Philadelphiji koja im sad bježi za tri utakmice, no New York je u velikom naletu i samo je pitanje kada æe ih prestiæi. Kljuènu ulogu u ostatku sezone æe i dalje imati igraèi s klupe, koji su baš protiv Netsa ubacili nevjerojatna 62 poena, a prednjaèili su Louis Williams s 20 te Hawes i uvijek dobri Young s 19. Netsi (21-38) više nemaju što za izgubiti. Preostalo im je još 7 utakmica a samo jednu neæe odigrati protiv play-off ekipe. Ogled bi mogao propustiti Gerald Wallace koji je izostao i u utorak a uz Williamsa æe se najviše oèekivati od Humphriesa koji im je u dva meðusobna ogleda ubacio 17 poena u prosjeku te uhvatio 15 skokova.

Bez nekog velikog razmišljanja dajemo prednost Sixersima koji nemaju pravo na kiks, pogotovo u ovakvim utakmicama gdje im je unaprijed upisana pobjeda.

Orlando Magic – Atlanta Hawks  01.00

Dvoboj šeste i pete momèadi Istoène konferencije koje imaju identièan omjer (34-24) no u maloj prednosti su Hawksi koji su ove sezone slavili u oba meðusobna ogleda. Pošto im je ovo zadnji u regularnom dijelu, Orlando i pobjedom nema nikakve šanse za osvojiti seriju. Ali bi im zato puno znaèilo slaviti na kraju jer bi ih pobjedom preskoèili i tako ugrabili tu 5. poziciju. Imali su dva dana odmora od svoje zadnje utakmice a pošto je Howard propustio zadnja dva ogleda veèeras bi napokon trebao biti spreman i predvoditi svoju ekipu. To se ne može reæi za Turkoglua koji je sigurno out te æe njegovu poziciju odraðivati Richardson dok æe na beku šuteru biti pouzdani šuter J.J. Reddick. Atlanti æe ovo biti predzadnje gostovanje ove sezone što znaèi da im povoljniji raspored tek stiže. Poznato je kako im Orlando u zadnje vrijeme leži jer su ih dobili pet puta zaredom a još je svježe i izbacivanje iz prošlogodišnjeg doigravanja pa se može reæi kako je ovo veæ preraslo i u ozbiljno rivalstvo. Pojedinaèno nisu jaèi skoro niti na jednoj poziciji ali opet kada izaðu na parket naðu naèin za doæi do pobjede. Josh Smith je bio sjajan u te dvije ovosezonske utakmice pa je u prosjeku ubacio 23 poena te uhvatio 15 skokova.

Pošto je Orlando osakaæen ozljedama i upitan je nastup Howarda laganu prednost dajemo gostima koji oèito imaju lijeka za Van Gundyev Magic u posljednje vrijeme.

Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers  01.00

Bit æe ovo èetvrti i posljednji susret za ovu sezonu izmeðu Pacersa i Cavaliersa. Za sada je prednost od 2-1 na strani Indiane a kako stvari stoje Cavaliersi æe i ostati na toj jednoj pobjedi. Pacersi (36-22) su odluèni u namjeri da zadrže 3. poziciju Istoka  i u ovakvim utakmicama pobjeda je sigurna. U prekjuèerašnjem dvoboju izmeðu istih ekipa slavila je Indiana 104:98 uz dominaciju Grangera i Westa. Domaæini oèekuju povratak do sada startnog razigravaèa Collisona a na Vogelu je hoæe li ga ubaciti odmah od poèetka ili ostaviti to mjesto Hillu koji je u prethodne dvije utakmice pokazao kako je sazrio za takvo što. Cleveland je cijelu utakmicu bio blizu da bi na kraju izborili produžetak i tamo pokleknuli. Najefikasniji je bio Jamison sa 21 poenom i 8 skokova a opet je zapažen bio Hudson koji je ubacio 19 poena i uhvatio 6 skokova no ima i loša strane te prièe. Za to mu je trebalo èak 20 šuteva a treba i spomenuti kako je izgubio 6 lopti. Kyrie Irving još nije potpuno spreman pa æe propustiti i ovaj susret dok je Erden jedini upitan.

Indiana je veliki favorit i oèekujemo novu njihovu pobjedu nad Clevelandom.

New York Knicks  – Washington Wizards  01.30

New York (30-28) je zadnju utakmicu napravio veliki korak prema playoffu. Naime, gostovali su kod izravnog kandidata za osmo mjesto, Milwaukee Bucksa.  Pobjeda 111:107 je upisana nakon vrlo dobre zadnje èetvrtine (27:19), a najzaslužniji za pobjedu je bio Carmelo Anthony sa svoja 32 koša. Danas ih oèekuje mnogo lakši susret, jer u goste im stiže jedna od slabijih momèadi lige, Washington Wizardsi (14-44). Iako pri dnu, trenutno imaju dvije pobjede u nizu. Poslije Charlotte su svladali Orlando Magic sa 93:85. Gosti su tijekom prvog dijela imali i 13 koševa viška, no domaæini se nisu predavali, te u drugom poluvremenu preokreæu rezultat. Od Èarobnjaka najbolje su se snašli Kevin Seraphin sa 24 i Jordan Crawford sa 21 košem.

Nakon što je došlo do promjene trenera, New York je potpuno druga momèad i danas ne vidimo naèina kako bi mogli izgubiti.

Miami Heat  – Charlotte Bobcats  01.30

Miami Heat (40-17) nije dobro prošao u derbijima ovaj tjedan. Nakon što su ih utorak na domaæem terenu svladali Boston Celticsi, bolje nisu prošli ni sinoæ u Chicagu sa 86:96, pa su tako upisali i svoj osmi poraz na posljednjih 11 gostovanja. Tragièar je bio LeBron James, koji je promašio slobodno bacanje koje bi im donijelo prednost od 4 koša, nakon kojeg je C.J.Watson ubacio tricu za produžetak. James je utakmicu završio sa 30 koševa, dok je Dwyane Wade zabio 21, a Chris Bosh 20. Charlotte Bobcatsi (7-50) nisu bili niti blizu protiv Washingtona, Clevelanda i Detroita, pa je teško oèekivati da nešto mogu napraviti u veèerašnjem dvoboju ili onom nedjeljnom s Bostonom. U tom sluèaju izjednaèit æe niz od rekordnih 16 poraza postavljen ranije ove sezone. Protiv Detroita su u jednom trenutku gubili i 36 razlike, a u završnici su uspjeli smanjiti na konaènih 109:85.

Gosti su bez nekolicine igraèa, no teško da bi i s punim rosterom mogli zaprijetiti domaæinima. Èista pobjeda Heata.

Detroit Pistons  – Milwaukee Bucks  02.00

Detroit Pistonsi (22-36) su imali tri poraza u nizu, pa su im kao naruèeni juèer došli Charlotte Bobcatsi, koje su u gostima lako svladali sa 109:85. Najupeèatljivija je bila treæa èetvrtina, koju je Detroit dobio sa 40:22, i tako riješio utakmicu u svoju korist(ako je uopæe bilo dileme). Greg Monroe je sa svojih 25 koševa i 11 skokova predvodio goste.  Danas æe imati dosta težak posao, jer u goste im stižu Milwaukee Bucksi (28-30)koji su nakon Oklahome poraženi i od New York Knicksa 107:111, izravnih konkurenata za ulazak u playoff. Iako je Monta Ellis odigrao najbolju utakmicu otkad je došao u Milwaukee (35 koševa ,10 asistencija), to ipak nije bilo dovoljno za pobjedu. Današnja utakmica je presudna, ako izgube, izvan playoffa su 99%. Tako da možemo oèekivati Buckse koji æe gristi za svaku loptu.

Oèekujemo pobjedu Milwaukeeja koji ima velik motiv za pobjedu, dok se domaæini veæ mogu spremati za novu sezonu.

New Orleans Hornets  – Utah Jazz  02.00

New Orleans Hornetsi (16-42) su zadnju utakmicu kod kuæe svladali Sacramento Kingse sa 105:96. Iako su Trevor Ariza, Jarrett Jack i Eric Gordon out, Hornetsi svako malo skupe neku pobjedu, što je dosta ohrabujuæe. Tijekom prvog dijela su gosti imali prednost, no kako je utakmica odmicala, tako su domaæini igra sve bolje i preokrenuli utakmicu. Jason Smith sa 22 i Marco Belinelli sa 21 košem su bili najefikasniji kod Hornetsa.  Utah Jazz (31-28) je nakon San Antonija, srušio i Houston Rocketse u Toyota Centru sa 103:91 i tako se vratio u borbu za osmo mjesto na zapadu. Od samoga poèetka su krenuli èvršæe nego domaæini, te su nakon dobivene prve èetvrtine samo poveæavali svoju prednost, sve do najviših 18 koševa prednosti. Gordon Hayward je bio igraè utakmice sa svojih 29 koševa (4 trice), dok je Paul Millsap upisao 21 koš i sedam skokova.

Prevelik je ulog u igri da bi gosti imalo podcijenili New Orleans, te mislimo da Utah pobjeðuje i treæu utakmicu u nizu.

Houston Rockets – Phoenix Suns  02.00

Èetvrti ovosezonski susret ove dvije ekipe (Rocketsi vode 2-1). Houston se nalazi na sedmoj poziciji i možemo reæi da polako osiguravaju doigravanje. Posljednju su utakmicu igrali protiv Utaha i upisali su poraz 91:103. Najbolji je bio Goran Dragiæ sa 19 poena i 7 skokova. U ekipu se vratio Kyle Lowry, te je odigrao solidnu utakmicu (15 poena i 5 asistencija u 28 minuta). Phoenix se nalazi na desetoj poziciji, a do osme pozicije mogu doæi ako odigraju besprijekorno do kraja regularnog dijela. Posljednju su utakmicu igrali protiv Memphisa u gostima i upisali su poraz poraz (93:104). Najviše poena su upisali Marcin Gortat (19) i Shannon Brown (18). Rocketsima je i dalje odsutan Kevin Martin, a gostujuæoj ekipi Grant Hill.

Prednost dajemo domaæoj ekipi jer igraju jako dobro u zadnje vrijeme, a polako se u formu vraæa i Lowry.

Oklahoma City Thunder – Sacramento Kings 02.00

Oklahoma nakon domaæeg poraza od Clippersa (98:100) doèekuje Kingse koji su predzadnji na ljestvici Zapada. U porazu je najbolji bio Kevin Durant sa 22 poena i 9 skokova (valja napomenuti da je imao šut 7-21). Njegov suigraè Russell Westbrook je bio još gori što se tièe realizacije šuta iz igre (3-14), no do 20 poena je uspio doæi zahvaljujuæi 15 slobodnih bacanja koje je imao (13 pogodio), a dojam je popravio i sa 7 asistencija. Sacramento je posljednju utakmicu igrao protiv Hornetsa i upisao je šesti poraz u nizu (96:105). Najviše poena je upisao Marcus Thornton (25), a dobar je bio i Tyreke Evans sa 19 poena, 8 asistencija i 5 skokova. Kompletna ekipa je iz 22 pokušaja šuta za tri poena pogodila samo 7 puta. Domaæoj ekipi neæe nastupiti Eric Maynor, dok Kingsima neæe nastupiti John Salmons, a nastup Francisca Garcije i Hassana Whitesidea je upitan. Ovo im je drugi meðusobni susret (u prvom susretu je pobijedio Sacramento).

Prednost dajemo Oklahomi jer su puno bolja ekipa.

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets  04.30

Lakersi impresioniraju i bez svog najboljeg igraèa Kobea Bryanta. Prošlu utakmicu su igrali protiv Spursa, te su upisali sedmu pobjedu u deset utakmica (98:84). Malo slave toj pobjedi je oteo Andrew Bynum upisavši 30 skokova uz 16 poena. Dobri su bili i Metta World Peace (26 poena) i Pau Gasol (21 poen i 11 skokova). Veèeras doèekuju Denver u èetvrtom meðusobnom ovosezonskom dvoboju, a Lakersi vodi 2-1 u pobjedama. Nuggetsi nemaju previše prostora za kiks jer im za vrat pušu Utah i Phoenix. Posljednju su utakmicu igrali protiv Minnesote i upisali su drugu pobjedu u nizu (113:107). U jednom trenutku su vodili èak 24 poena, a onda su se opustili da bi Minnesota došla na samo 2 poena razlike 50 sekundi prije kraja. Dobru utakmicu je odigrao Ty Lawson upisavši 24 poena, 8 asistencija i 5 skokova. Na vrhu ljestvice strijelaca mu se pridružio Arron Afflalo (21 poen). Domaæoj ekipi je upitan nastup Bryanta. Denveru neæe nastupiti Rudy Fernandez, a Wilson Chandler je upitan.

Prednost dajemo Lakersima jer su ipak kvalitetnija ekipa i igraju na domaæem parketu.

Portland Trail Blazers – Dallas Mavericks  04.30

Portland još uvijek ima teoretsku šansu za ulazak u doigravanje, ali im se ozlijedio najbolji igraè LaMarcus Aldridge, pa su sada šanse ravne nuli. Posljednju su utakmicu igrali protiv Golden State Warriorsa i pobijedili su 118:110. Najviše poena je postigao Jamal Crawford (34), a odlièan je bio i J. J. Hickson koji je upisao double-double (23 poena i 13 skokova). Kod Mavericksa je situacija malo kompliciranija. Naime, branitelji naslova su na šestom mjestu Zapada i ne smiju kiksati jer ih Denver i Houston, koji imaju po pobjedu manje od Dallasa, mogu preskoèiti. Dallas je takoðer posljednju utakmicu igrao protiv Warriorsa, te je upisao drugu pobjedu u nizu (112:103). Najbolji je bio Dirk Nowitzki sa 27 poena, a dobar je bio i stari Jason Kidd sa 9 poena, 12 asistencija i 10 skokova. Dallas je kompletan, dok Portlandu neæe nastupit glavni igraè Aldridge.

Prednost dajemo Dallasu jer su kompletni i jer se bore za bolju poziciju za doigravanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE