Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atlanta: Saèuvan veæi dio momèadi

Èelnici Atlanta Hawksa imaju saèuvan kostur prošlogodišnje momèadi. Glavna zvijezda Joe Johnson proteklog je ljeta potpisao na šest godina, a glavni zadatak æe im biti kvalitetna potraga za njegovom zamjenom na poziciji beka.

Zaštiæeni:
/

Ove jeseni Atlanta nema brige oko oèuvanja svojih zaštiæenih slobodnih igraèa.

Nezaštiæeni:
Hilton Armstrong, Jason Collins, Jamal Crawford, Josh Powell, Etan Thomas, Damien Wilkins.

Hilton Armstrong ostaje u francuskom Asvelu do kraja sezone, a isto vrijedi i za Josha Powella, samo što æe on provesti sezonu u dalekom istoku, u Kini. Preostali od bivših košarkaša Hawksa koji su pronašli ovog ljeta angažman je Etan Thomas, no on za razliku od prethodne dvojice ima klauzulu u ugovor sa moguænošæu povratka u Ameriku.

Meðutim glavna briga æe u Atlanti biti potpisivanje (novog) ugovora sa Jamalom Crawfordom za kojeg zasigurno postoji zanimanje drugih momèadi. Rijeè je o ponajboljem šestom igraèu lige i ponuda zasigurno neæe izostati.

Pod ugovorom:
Joe Johnson, Josh Smith, Al Horford, Kirk Hinrich, Marvin Williams, Zaza Pachulia, Jeff Teague, Pape Sy, Magnum Rolle, Keith Benson.

Atlanta ima pod ugovorom, izostavimo li spomenutog Crawforda, sve važnije igraèe iz protekle sezone. Tu je prva zvijezda Joe Johnson, višegodišnji ugovor ima potpisan i Al Horford, a u Atlanti ostaju i Josh Smith, Kirk Hinrich (zadnja godina ugovora) te Marvin Williams.

Iz turske se vraèa i Zaza Pachulia, tu je i drugi organizator igre Jeff Teague, odnosno Pape Sy te Magnum Rolle. Ne smijemo zaboraviti i na Keitha Bensona, 48. izbora ovogodišnjeg NBA drafta.

Kandidat za otpis ugovora:
Marvin Williams

Sedam i pol milijuna godišnje previše je za igraèa koji postiže tek 10 poena i 5 skokova u prosjeku tako da su vjerojatno dani Williamsa u Hawksima odbrojani. Ipak, moguæe je da æe èelnici Atlante prvo pokušati napraviti razmjenu kako bi dobili kvalitetno pojaèanje zauzvrat.

Latest Posts

NE PROPUSTITE