Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atlanta svladala i Memphis, Knicksi poraženi od Bullsa

U noći s petka na subotu odigrano je 10 utakmica NBA lige, a najuzbudljivije bilo je u Chicagu i Memphisu gdje su Bullsi nanijeli New York Knicksima tek peti poraz sezone, a Atlanta prekinula niz Grizzliesa od 13 pobjeda nad momčadima s Istoka.

Bullsi, koji i dalje igraju bez Derricka Rosea, slavili su s 93:85, a ključna je bila posljednja dionica u kojoj su domaćini igrali vrlo dobro u napadu i sjajno u obrani. Posljednjih 12 minuta Chicago je dobio s 26:20, čime je prekinuo niz od pet uzastopnih pobjeda Knicksa, koji su pak igrali bez svojeg najboljeg igrača Carmela Anthonyja i drugu utakmicu zaredom.

Luol Deng i Marco Belinelli ubacili su po 22 poena u pobjedničkim redovima, dok Knicksima nije pomoglo ni 27 poena (9/30 iz igre), pet asistencija i pet skokova Raymonda Feltona. Recimo i da su Bullsi ograničili Knickse na svega 32 posto šuta iz igre, što je za momčad iz New Yorka najmanje ove sezone.

Vrlo zanimljivo bilo je i u Memphisu gdje je Atlanta Grizzliesima prekinula niz od 13 utakmica pobjeda protiv momčadi iz Istočne konferencije. Slavili su Hawksi s 93:83, ponajviše zahvaljujući Joshu Smithu, koji je bio sjajan na obje strane parketa. Krilni igrač ubacio je 24 poena, te upisao osam skokova, četiri asistencije, tri ukradene lopte i jednu blokadu.

Katastrofalnu večer kod domaćina imao je Rudy Gay koji je iz igre gađao samo 7/25. Recimo i da Atlanta ove sezone nije dozvolila nijednoj momčadi da ima preko 50 posto šuta na utakmici.

Aktualni prvak Miami Heat lagano se obračunao kod kuće s New Orleansom slavivši sa 106:90. Ključ pobjede bila je obrana u drugoj četvrtini koja je limitirala goste na 15 poena, dok je napad bio sjajan, te ubacio 33 koša.

Heat su do pobjede predvodili dvojac najboljih prijatelja – Dwyane Wade i LeBron James. Wade je ubacio 26, a James 24 poena, uz pet skokova i sedam asistencija. Recimo i da su svi igrači koji su zaigrali kod Heata ubacili barem jedan poen iz igre.

Od ostalih rezultata izdvojimo glatku pobjedu San Antonio Spursa kod Charlotte 132:102, te “košijadu” u Teksasu gdje je Houston poražen od Dallasa 116:109. Mavericksi su slavili sjajnom posljednjom četvrtinom u koju su ušli s pet poena zaostatka, a u konačnici slavili s +7.

Najzaslužniji za pobjedu Dallasa bio je O. J. Mayo s 40 poena i osam skokova, dok je James Harden kod domaćina ubacio poen manje, te upisao šest skokova i devet asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE