Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atlanta u doigravanju, rekord karijere Rosea

Košarkaši Atlanta Hawksa svladali su New Jersey Netse 98-87 u subotnjoj utakmici NBA lige izborivši 41. pobjedu u 73. utakmici sezone. Njom su i matematièki osigurali nastup u doigravanju.

Serijom 19-0 u prvoj èetvrtini domaæin u Philips Areni došao je do 17 poena prednosti koja je u nastavku igre poveæana i na +30, no i smanjena na samo deset poena prednosti pet minuta prije kraja ogleda. Atlantin peterostruki All-Star igraè na poziciji šutera/krila, Joe Johnson, ozlijedio je desni palac tijekom utakmice i slijedi mu kraæa pauza. U njegovom izostanku za pobjedu su povukli Al Horford (23 poena, 12 skokova) i Josh Smith (22 koša) “gurnuvši” svoju momèad u èetvrto uzastopno doigravanje za prsten prvaka.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Carmelo Anthony (36)
  • Asistencije: Derrick Rose (17)
  • Skokovi: Blake Griffin (16)
  • Ukradene lopte: Shawn Marion (4)
  • Blokade: DeAndre Jordan (4)

Vodeæa momèad Istoène konferencije, Chicago Bullsi, napravila je seriju 12-0 u posljednje tri minute utakmice u Milwaukeeju gdje su svladali Buckse. Predvoðeni Derrickom Roseom (30 poena, za njega rekordnih 17 asistencija) Bullsi su stigli do 95-87 pobjede, svoje 53. u 72. utakmici, èetvrte uzastopne i èetvrte u jednako toliko susreta protiv Bucksa u ovoj sezoni. Za domaæina je Carlos Delfino ubacio 23 koša, od èega èetiri slobodna bacanja za vodstvo Bucksa 87-83 prije spomenute serije koja je riješila pitanje pobjednika.

Na slièan naèin poput Bullsa, do pobjede u Salt Lake Cityju kod Utah Jazza stigli su i Dallas Mavericksi. Konaènih 94-77 izgraðeno je serijom 13-0 u posljednjoj dionici igre kojom je šutersi dominirao Jason Terry (22 koša, ukupan šut 6-7 od èega za tricu 4-5). I Mavsima je pobjeda bila èetvrta u jednako toliko susreta protiv Jazza, što æe reæi da je do “metle” u ovom ogledu, u korist Dallasove momèadi, došlo prvi puta od sezone 2004/05.

Spomenuti treba i 19 poena Dirka Nowitzkog, èija serija nepogrešivosti s crte slobodnih bacanja traje i dalje. Nijemac je na 72 uzastopna pogoðena, deset udaljen od osobnog rekorda i treæeg postignuæa svih vremena u NBA ligi. Rekord pripada Michaelu Williamsu (97, Minnesota, 1993.), kojeg slijedi Jose Calderon (87, Toronto, 2008/09).

New York Knicksi su na omjeru od sedam pobjeda i dvanaest poraza od kada u momèadi imaju Carmela Anthonyja i Chaunceyja Billupsa. Posljednji poraz, a bilo je 114-106, nanijeli su im Charlotte Bobcatsi još jednom stavivši upitnik nad obavljeni “trade”. Boris Diaw s 20 koševa i osam asistencija bio je najbolji kod domaæina, Carmelo Anthony s 36 poena kod poraženih Knicksa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE