Saturday, December 10, 2022

ZADNJE OBJAVE

Atlanta u završnici slomila Bullse

Noæas je odigrana i èetvrta utakmica serije izmeðu Chicago Bullsa i Atlanta Hawksa. Domaæi Hawksi uspjeli su ostvariti pobjedu 100:88 i tako izjednaèiti rezultat u seriji na 2-2.

- Advertisement -

Obje ekipe zapoèele su utakmicu napadaèki veoma raspoložene, no nijedna se ekipa nije uspjela odvojiti na veæu prednost u poèetku utakmice. Prva èetvrtina završena je s prednošæu od jednog koša za domaæine. Za razliku od poèetka utakmice, u drugu èetvrtinu se ušlo u nešto lakšem ritmu te su ekipe teško postizale koševe. U takvoj situaciji bolje su se snašli Hawksi koji se serijom 8-0 odvajaju na 7 poena razlike, ali nedugo zatim Bullsi odgovaraju sa svojom serijom 8-1 te se na poluvrijeme odlazi s minimalnim vodstvom Atlante 47:46.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Atlanta i predvoðena Joshom Smithom odvaja se na 8 poena prednosti, ali Derrick Rose nije dopuštao Hawksima da se previše odvoje. Na kraju treæe èetvrtine Chicago radi seriju 8-0, u kojoj je Carlos Boozer upisao 6 poena, i u posljednju èetvrtinu se odlazi sa vodstvom Bullsa od dva poena. Rezultat je bio izjednaèen do 4 i pol minute prije kraja kada Rose postiže polaganje za 84:84. Nakon toga je Atlanta zagospodarila terenom i sjajnom igrom osigurala pobjedu. U sljedeæe tri minute predvoðeni koševima Ala Horforda rade seriju 10-0 te se odvajaju na nedostižnu prednost. Konaèni rezultat je glasio 100:88 i serija je prije povratka u Chicago izjednaèena na 2-2.

Odliènu utakmicu odigrao je Joe Johnson postigavši 24 poena i 5 asistencija. Svoju svestranost pokazao je Josh Smith ubilježivši 23 poena, 16 skokova i 8 asistencija, no ponovno je na negodovanje publike uzimao previše dalekometnih šuteva, što nije njegova jaèa strana. Trebamo spomenuti i Jeffa Teaguea koji je postigao 12 poena, ukljuèujuæi nekoliko vrlo važnih polaganja na kraju utakmice.

- Advertisement -

“Postoje ljudi koji ne razumiju igru pa me to ne smeta”, izjavio je Josh Smith na pitanje o zvižducima iz publike. “Moji suigraèi su oni koji mi najviše znaèe. Oni vjeruju u mene i imaju povjeranja u moju igru. Govorili su mi da ostanem pozivan, da nastavim raditi stvari koje sam radio cijelu sezonu.”

Kod Bullsa ponovno je najviše ubacio Rose, 34 poena, a pridodao je i 10 asistencija, no u oèi upada brojka od èak 20 promašenih šuteva; ukupno je na utakmici šutirao 12-32. Dvoznamenkast broj poena postigli su još Carlos Boozer (18) i Luol Deng (13).

Kao što je veæ spomenuto, serija je izjednaèena na 2-2, a sljedeæa utakmica se igra u Chicagu 11. svibnja u 02.00 po našem vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE