Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atlanta u završnici slomila Bullse

Noæas je odigrana i èetvrta utakmica serije izmeðu Chicago Bullsa i Atlanta Hawksa. Domaæi Hawksi uspjeli su ostvariti pobjedu 100:88 i tako izjednaèiti rezultat u seriji na 2-2.

Obje ekipe zapoèele su utakmicu napadaèki veoma raspoložene, no nijedna se ekipa nije uspjela odvojiti na veæu prednost u poèetku utakmice. Prva èetvrtina završena je s prednošæu od jednog koša za domaæine. Za razliku od poèetka utakmice, u drugu èetvrtinu se ušlo u nešto lakšem ritmu te su ekipe teško postizale koševe. U takvoj situaciji bolje su se snašli Hawksi koji se serijom 8-0 odvajaju na 7 poena razlike, ali nedugo zatim Bullsi odgovaraju sa svojom serijom 8-1 te se na poluvrijeme odlazi s minimalnim vodstvom Atlante 47:46.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Atlanta i predvoðena Joshom Smithom odvaja se na 8 poena prednosti, ali Derrick Rose nije dopuštao Hawksima da se previše odvoje. Na kraju treæe èetvrtine Chicago radi seriju 8-0, u kojoj je Carlos Boozer upisao 6 poena, i u posljednju èetvrtinu se odlazi sa vodstvom Bullsa od dva poena. Rezultat je bio izjednaèen do 4 i pol minute prije kraja kada Rose postiže polaganje za 84:84. Nakon toga je Atlanta zagospodarila terenom i sjajnom igrom osigurala pobjedu. U sljedeæe tri minute predvoðeni koševima Ala Horforda rade seriju 10-0 te se odvajaju na nedostižnu prednost. Konaèni rezultat je glasio 100:88 i serija je prije povratka u Chicago izjednaèena na 2-2.

Odliènu utakmicu odigrao je Joe Johnson postigavši 24 poena i 5 asistencija. Svoju svestranost pokazao je Josh Smith ubilježivši 23 poena, 16 skokova i 8 asistencija, no ponovno je na negodovanje publike uzimao previše dalekometnih šuteva, što nije njegova jaèa strana. Trebamo spomenuti i Jeffa Teaguea koji je postigao 12 poena, ukljuèujuæi nekoliko vrlo važnih polaganja na kraju utakmice.

“Postoje ljudi koji ne razumiju igru pa me to ne smeta”, izjavio je Josh Smith na pitanje o zvižducima iz publike. “Moji suigraèi su oni koji mi najviše znaèe. Oni vjeruju u mene i imaju povjeranja u moju igru. Govorili su mi da ostanem pozivan, da nastavim raditi stvari koje sam radio cijelu sezonu.”

Kod Bullsa ponovno je najviše ubacio Rose, 34 poena, a pridodao je i 10 asistencija, no u oèi upada brojka od èak 20 promašenih šuteva; ukupno je na utakmici šutirao 12-32. Dvoznamenkast broj poena postigli su još Carlos Boozer (18) i Luol Deng (13).

Kao što je veæ spomenuto, serija je izjednaèena na 2-2, a sljedeæa utakmica se igra u Chicagu 11. svibnja u 02.00 po našem vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE