Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atlanti jedina gostujuæa pobjeda prvog dana

Noæas su odigrana 4 susreta doigravanja, a samo je u jednom slavio gost. To je bila Atlanta koja je uspješno svladala Orlando za kojega je Dwight Howard odigrao nevjerojatnu utakmicu.

Atlanta je ove sezone veæ 3 puta pobijedila Orlando te je noæas još jednom dokazala kako znaju igrati protiv Magica. U poèetku susreta osjetila se nervoza te je prva èetvrtina završena vodstvom Orlanda 19-17, ali obje ekipe su se razigrale tijekom drugog perioda igre i zajedno postigle 67 poena; Atlanta 38 a Orlando 29.

Uspješnom drugom i treæom èetvrtinom Atlanta se odlijepila te je steèenu prednost uspjela održati do kraja utakmice. U treæoj èetvrtini Atlanta je napravila seriju od 11-0, u kojoj je Josh Smith sudjelovao sa pogoðenom tricom, dvicom i dva slobodna bacanja te se ubrzo vodstvo Hawksa poveæalo na 71-54. Tada za Orlando na scenu stupa Jameer Nelson koji postiže sljedeæih 15 poena za Orlando, no Hawksi su i dalje bili vrlo dobri u napadu te nisu dopustili Orlandu da im se ozbiljnije približi.

U posljednjoj èetvrtini razlika u koševima ovih ekipa vrtjela se stalno oko 10. S jedne strane Howard i Nelson su pokušavali, ali Hawksi im nisu dopustili vraæanje u utakmicu. Jamal Crawford postigao je posljednjih 7 poena za Hawkse te je konaèan rezultat glasio 103-93.

“Serija može trajati sedam utakmica i svašta je moguæe”, rekao je trener Hawksa Larry Drew. “Htio sam da igramo èvrsto i da se ne raspadnemo tijekom utakmice, a to smo i uspjeli napraviti.”

Pobjednièku momèad predvodio je Joe Johnson sa 25 poena te po 5 skokova i asistencija. Imao je veliku pomoæ u Crawfordu koji je s klupe pridodao 23 poena, a dobro je odigrao i Josh Smith sa 15 poena i 8 skokova.

Orlando je imao samo dva raspoložena igraèa, a to nije dovoljno za doigravanje. Howard je postigao 46 poena i uhvatio 19 skokova, a Nelson je pridodao svojih 27 poena uz 6 asistencija. Ostatak ekipe Magica postigao je samo 20 poena. Howard je ovom utakmicom postavio rekord franšize po broju poena postignutih u jednom poluvremenu tijekom utakmice doigravanja. Howard ih je ubacio èak 31, a prethodni rekord držao je Tracy McGrady sa 28 poena.

Sljedeæa utakmica izmeðu ovih ekipa igra se 20. travnja u 01.30h po srednjoeuropskom vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE