Sunday, July 14, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atlantic: Celticsi bez konkurencije

Šest dana prije poèetka prvog službenog jutra kada æete moæi proèitati i vidjeti prve NBA rezultate  nove sezone na našem portalu, donosimo vam prvi od šest pregleda divizija.

Atlantic:

Diviziju Atlantic æe i ove godine predvoditi Boston Celticsi koji æe ujedno biti i glavni favorit za osvajanje divizije i odlaska u doigravanje. Slijedit æe ih New York Knicksi i Philadelphia koji æe ove sezone vjerojatno biti oko granice osmog mjesta Istoka, dok ostale dvije ekipe, Toronto i New Jersey, æe tražiti eventualnu grešku neke od ekipe i s(p)retno osvojiti 8. mjesto na Istoku.

Boston Celtics

Došli: Jermaine O’Neal, Von Wafer, Shaquille O’Neal, Delonte West, Semih Erden, Luke Harangody, Avery Bradely
Otišli: Tony Allen, Michael Finley, Brian Scalabrine, Shelden Williams

Iskusni Kelti u novu sezonu ulaze još iskusniji za dva O’Neala i Delontea Westa. Velika trojka Paul Pierce, Kevin Garnett i Ray Allen su po mnogima glavni konkurenit za osvajanje naslova prvaka. Uz sve nadahnutijeg Rajona Ronda te sve iskusnijeg Kendricka Perkinsa ima Doc Rivers ekipu s kojom je imperativ osvajanje titule. Sigurno je jedno, ekipa æe najviše ovisiti o formi koju æe postiæi krajem proljeæa te kakav æe tada biti njihov zdravstveni karton. Nemojmo zaboraviti meðu nositeljima je èak 5 igraèa koji su prešli granicu od 32 godine.

Philadelphia Sixers

Došli: Evan Turner, Tony Battie, Spencer Hawes, Andres Nocioni, Craig Brackins, Darius Songaila
Otišli: Rodney Carney, Francisco Elson, Samuel Dalembert, Willie Green, Jason Smith

Ova ekipa na Zapadu vjerojatno ne bi mogla ni sanjati o doigravanju, pa sreæom za njih su i dalje na Istoku te odreðena moguænost za proboj meðu osam najboljih ipak postoji. Glavna mana æe sigurno biti vanjske pozicije, gdje igraju dva neiskusna mladiæa Jrue Holiday i Evan Turner. Prva zamjena æe biti tu i Louis Williams koji æe ukoliko se želi vratiti u startnu petorku morati puno više napraviti na obrambenom dijelu igre. Puno æe ovisiti i od Andrea Iguodale te Eltona Branda, a nikako ne treba zanemariti sve boljeg Thaddeusa Younga. Veoma zanimljiva ekipa, ali manjak iskustva ponajviše na bekovskim pozicijama mogao bi ih i ovog ljeta koštati neodlaska u završnicu lige.

New York Knicks

Došli: Andrew Rautins, Landry Fields, Jerome Jordan, Amar’e Stoudemire, Raymond Felton, Roger Mason, Jr., Shawne Williams, Kelenna Azubuike, Anthony Randolph, Ronny Turiaf
Otišli:  Chris Duhon, Al Harrington, Sergio Rodriguez, Eddie House, Tracy McGrady, David Lee

Veoma je teško predvidjeti snagu Knicksa u usporedbi sa prošlom godinom. Zamjena Duhon-Lee za Felton-Amare ima i pozitivne, ali i negativne strane. Gledajuæi Knickse u predsezoni postoji strah pred agresivnom obranom na vanjsku liniju. Uz sve poteškoæe tu je i problem klasiène petice, pozicije koju bi tijekom sezone mogao zakrpati Amare i na njegovo prirodno mjesto èetvorke uskoèiti Anthony Randolph. Pitanje je i kako æe reagirati zanimljivi Rus Timofey Mozgov, ali i Andy Rautins koji bi u konceptu Mike D’Antonia mogao pokazati raskoš svog talenta. Da li æe to biti dosta za doigravanje, vidjeti æemo veæ za nekoliko tjedana.

New Jersey Nets:

Došli: Derrick Favors, Damion James, Travis Outlaw, Johan Petro, Jordan Farmar, Sean May, Quinton Ross, Anthony Morrow, Troy Murphy
Otišli: Tony Battie, Chris Douglas-Roberts, Yi Jianlian, Courtney Lee, Keyon Dooling

Novi trener, nova dvorana, novi predsjednik. Konaèno i novi, bolji rezultat? Bojim se da ne. Mlada, talentirana ekipa koja ima potencijal za buduænost, ali ove sezone ukoliko žele upisati koju pobjedu više, glavni posao Averya Johnsona æe biti stvoriti kompaktnu, tvrdu i radnièku obranu. Dvojac Harris-Lopez æe i dalje biti glavne uzdanice u napadu i dolaskom Morrowa dobili su jednu dodatnu dimenziju više, a vidjeti æemo i kako æe reagirati rookie Derrick Favors. Jordan Farmer æe vrebati svoju priliku sa klupe, dok æe u startnoj petorci svoje mjesto pronaæi Outlaw i Murphy. Solidna ekipa, ali ništa više od toga.

Toronto Raptors

Došli: Ed Davis, Amir Johnson, Linas Kleiza, David Andersen, Julian Wright, Leandro Barbosa, Dwayne Jones
Otišli: Antoine Wright, Chris Bosh, Marco Belinelli

Ekipa koja bi mogla srušiti i prošlogodišnji rekord Netsa kada su osvojili samo 12 pobjeda. Odlaskom Bosha ekipa je izgubila prvog voðu. Boshovu ulogu æe tako morati preuzeti  Andrea Bargnani. Kada k tome dodamo da Raptorsi i dalje lutaju na poziciji playa, gdje Jose Calderon veæ godinama stagnira, a prva zamjena mu je indijanac Jarrett Jack, teško je oèekivati i više od 15ak pobjeda. Pozitivna toèka bi mogao biti Linas Kleiza, odlièno krilo, ali i mladi talentirani Demar DeRozan. Sa dolaskom Barbose dobili su puno u trkaèkom smislu, dok æe Andersen i Davis vjerojatno imati prilike za dokazivanje svoje kvalitete. Naime, glavni problem ove ekipe æe sigurno biti igra pod košem gdje æe glavna nada biti veæ spomenuti Bargnani, dok æe na poziciji èetvorke biti Reggie Evans i Amir Johnson.

Latest Posts

NE PROPUSTITE