Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atlantic: Fenomenalni Sixersi i Linmanija

Bližimo se prvoj polovici odigranih susreta u regularnom dijelu sezone, što æemo iskoristiti za prvi detaljniji pregled momèadi po divizijama. Kao prvu smo pripremili istoènu diviziju Atlantic gdje trenutno vode Sixersi, ali najviše medijske pažnje sigurno zauzimaju Knicksi koji su se pobjednièkim nizom predvoðenim Linom ponovno probili meðu osmoricom najboljih.

Philadelphia 76ers (20-14)

Sixersi su ove sezone meðu ugodnijim momèadskim iznenaðenjima lige. Trenutno drže èetvrtu poziciju na Istoku odnosno vodeæu u diviziju Atlantic. I ne samo to, ove sezone pružaju i jednu od najuèinkovitijih obrana u ligi. Isto tako moramo dodati kako Sixersi imaju veoma uravnoteženu momèad, s dobrom rotacijom. Ne smijemo izbjeæi  uèinak Andrea Iguodale koji odlièno igra na obje strane parketa, kao ni èinjenicu da su više od pola susreta odigrali bez Spencera Hawesa koji je odlièno krenuo u sezonu. Novonastalu rupu æe najmanje do poèetka ožujka morati krpati mladi dvojac Allen i Vuèeviæ. Sixersi  su bez dvojbe zaslužili svojih pet minuta koje bi zasigurno mogle potrajati i nešto duže.

New York Knicks (17-17)

Zapoèeti pisati tekst, a ne spomenuti Jeremyja Lina koliko god se trudili ga zaobiæi je jednostavno nemoguæe. Bio je nadomak još jednom “dobivanju košarice” od treæe ekipe zaredom te nastavku življenja s bratom na udobnom kauèu. No, u zadnjih nekoliko tjedana prièa se preokrenula naglavaèke. Opæe poznato buðenje Knicksa, i ludi dani Lina koji bi mogli brzo nestati nakon povratka “pravog” Anthonyja. Moglo, a možda i ne. Zasigurno je to najveæi upitnik svih NBA ljubitelja, pitanje na koje ne zna ni Mike D’Antoni zato bi u ovom trenutku bilo nezahvalno bilo kakvo analiziranje Knicksa i najavljivanje dolazeæih dana. Lin ih je vratio meðu žive, spasio glavu D’Antonija, a sve ostalo zavisi o Anthonyju i njegovoj prilagodbi.

Boston Celtics (15-17)

Nikada ne otpisujte srce šampiona. No isto tako èinjenica je kako Celticsi veæ neko vrijeme ne slove kao šampioni. Oèigledno jest kako je njihova dominacija na Istoku završena, samim time i u cijeloj ligi. Isto tako vidljivo je da im žešæi ritam u ovoj sezoni  ne leži. Zbog lošijih predstava Paula Piercea u prvom dijelu sezone, najveæi dio tereta Celticsa nosi razigravaè nepouzdanog šuta, Rajon Rondo. I upravo Rondo koji je osvojio zahtjevno Keltsko srce se najèešæe spominje u raznoraznim glasinama za moguæi trade (posljednje prièe: razmjena za Derona Williamsa). Kakogod, playoff ne bi smio biti upitan, na njihovu sreæu leži Boston uz obalu Atlantika a ne Pacifika. Nemaju bajnu sezonu, daleko od toga da su uvjerljivi i protiv slabijih protivnika, ali kao što smo rekli, nemojmo ih otpisati, da nas ne bi iznenadili. Momèad s Garnettom, Pierceom, Rondom i Allenom, usprkos svim poteškoæama, viškom godina i manjkom brzine mogli bi odigrati najbolje kad bude najpotrebnije.

New Jersey Nets (10-25)

Jedni od najveæih nesretnika sezone. Gubitak Lopeza odnosno na posredan naèin i moguæi gubitak Dwighta Howarda ubio je svakakav moguæi traèak nade za uspješnom sezonom, motiviranjem Derona Williamsa i njihovih navijaèa. No, ono što veseli je vijest o povratku Lopeza, što bi moglo vrlo lako sezonu Netsa podijeliti na dva dijela, prije ozljede Lopeza i nakon toga. Je li dolazak Howarda i dalje realna opcija vrlo je teško presuditi , no usprkos tome optimizam za bolje dane u Brooklynu postoji. Najljepša prièa je sigurno mladi rookie MarShon Brooks, odlièan scorer, trenutno drugi strijelac momèadi. Jedino što možemo poželjeti Netsima je što kvalitetniji oporavak Brooka Lopeza te nekakav èudesni menedžerski potez iz štaba Netsa koji bi Williamsovu glavu i igru Netsa potpuno preokrenuli. Ne bi loše sjelo ni otkrivanje “susjednog Lina “.

Toronto Raptors (10-23)

U najavi sezone nitko nam se nije protivio kada smo ih proglasili najmanje talentiranom momèadi lige i nominalnim kandidatom za dno Istoka. Istina nisu ni daleko od toga, ali ne možemo ni zaobiæi èinjenicu da su u razmaku od nekoliko dana rušili Boston i izgubili u zadnjim sekundama protiv Lakersa te Knicksa. I sve to bez njihove glavne zvijezde, Andrea Bargnanija. Ali ono što veseli jest odaziv Josea Calderona koji još jednom potvrðuje tezu da je meðu najpodcjenjenijim playmakerima lige. Tu je i DeMar DeRozan, vjeèita “crna ovca” meðu NBA kritièarima. Najveæi problem je nevjerojatan strašan pritisak na mladog deèka koji pruža sasvim solidne igre. Na papiru su Raptorsi zasigurno meðu najlošijim momèadima, no na parketu ne igra papir. Bit æe tvrd orah svim suparnicima, ali realnost ove momèadi je nažalost maksimalno 20 dobivenih susreta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE