Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atraktivan dvoboj Knicksa i Nuggetsa, Lakersi traže pobjedu protiv Jazzera

Šest je utakmica na rasporedu danas, a kao i svake nedjelje, jedan (ili više) dvoboja odigrava se u nešto ranijem terminu za gledatelje iz Europe. Ovoga puta red je na Clippersima i Raptorsima u utakmici u kojoj je favorit jasan. Od ostalih susreta izdvaja se dvoboj Knicksa i Nuggetsa, a nikada ne treba zanemariti ni Lakerse koji u svojoj dvorani dočekuju Jazzere.

Los Angeles Clippers (13-6) – Toronto Raptors (4-16) 21.30

Ponovno popodnevni termin (po američkom vremenu) pripada Los Angeles Clippersima koji će kao i jučer odigrati utakmicu ranije nego što to inače rade. Jučer su svladali Phoenix Sunse 117:99 i tako došli do svoje pete uzastopne pobjede. Konačno je u dobar ritam ušao Blake Griffin te je i u ovoj utakmici bio najbolji strijelac svoje momčad s 24 poena, a standardan doprinos s klupe dao je Jamal Crawford s 21 ubačajem. Nisu se Clippersi previše namučili u toj utakmici i spremni dočekuju Raptorse koji u dosadašnjem dijelu sezone imaju ostvarene tek 4 pobjede. U prošloj utakmici doživjeli su neugodan poraz od Utah Jazza, čak 131:99 i tako došli do trećeg uzastopnog poraza. Andrea Bargnani postigao je 20 poena, DeMar DeRozan 17, ali sve je to bilo nedovoljno kada obrana nije funkcionirala.

Clippersi su veliki favoriti i ako uđu u utakmicu potpuno koncentrirani trebali bi slaviti s povećom razlikom.

Brooklyn Nets (11-7) – Milwaukee Bucks (9-9) 00.00

Netsi igraju vrlo dobro od početka sezone, ali zna im se dogoditi poneka lošija utakmica te izgube susret u kojem su kvalitetniji suparnik. Tako je bilo i u prošloj utakmici, kada su na domaćem parketu izgubili od Golden State Warriorsa rezultatom 109:102. To im je bio treći uzastopni poraz jer su prošle dvije utakmice izgubili od vrlo jakih Miamija i Oklahome. Protiv Warriorsa najbolji je bio Joe Johnson s 32 poena, 23 ubacio je Deron Williams a 22 Andray Blatche. To je ukupno 77 poena od 102 postignuta u cijeloj ekipi, što jasno pokazuje da se ostali igrači nisu iskazali. Zbog ozljede ne igra centar Brook Lopez koji bi trebao propustiti i ovu utakmicu. Bucki su vrlo dobro ušli u sezonu, ali su u posljednje vrijeme usporili te upisali 3 pobjede u zadnjih 10 susreta. U prošloj utakmici su na domaćem terenu svladali Bobcatse 108:93 uz 21 poen i 12 skokova Ersana Ilyasove koji se polako zahuktava i igra sve bolje.

Netsi su u negativnom nizu i sve će napraviti kako bi na domaćem terenu to prekinuli te im dajemo prednost u večerašnjoj utakmici.

Oklahoma City Thunder (16-4) – Indiana Pacers (10-10) 01.00

Najbolja napadačka momčad lige, Oklahoma City Thunder, pobijedila je u 7 posljednjih susreta te pri tome pokazala vrlo dobru igru. Prilagodba na odlazak Jamesa Hardena je prošla i Oklahoma igra sjajno predvođena dvojcem Durant i Westbrook. Njih su dvojica kombinirano ubacili 69 poena Lakersima u prošloj utakmici u slavlju 114:108. Iako to rezultat ne pokazuje, Oklahoma je bila puno bolja cijeli susret i Lakersi nisu imali šanse. Kada Serge Ibaka i Kevin Martin daju svoj doprinos, tada ih je gotovo nemoguće zaustaviti. Pacersi se polako navikavaju igrati bez Dannyja Grangera, dugogodišnjeg prvog igrača ekipe, koji je ozlijeđen od početka sezone. Imaju 6 pobjeda u zadnjih 9 susreta i njihova igra izgleda bolje nego na početku sezone. U prošloj su utakmici poraženi na domaćem parketu 92:89 od Denvera unatoč vrlo dobroj igri Paula Georgea koji je ubacio 22 poena uz šut za tri poena 4/5. Početna petorka bila je vrlo dobra, ali igrači s klupe su zakazali i to je razlog poraza.

Oklahoma je na svome terenu favorit protiv svih ekipa, pa tako i protiv Indiane.

New York Knicks (14-5) – Denver Nuggets (10-10)  01.30

New York Knicksi sinoć nisu uspjeli ponoviti vrhunsku partiju protiv Miami Heata i upisali su poraz 93:85 protiv Chicago Bullsa. Bila je to jedna, ako ne i najlošija partija Knicksa ove sezone. Šut iz igre im je bio na samo 32 posto. Raymond Felton je bio pokretač svih akcija, a utakmicu je završio s 27 koševa uz dosta loš šut iz igre 9-30. Carmelo Anthony je upitan i za današnju utakmicu, no u goste mu dolazi njegova bivša momčad i zasigurno će imati dodatni motiv za nastup. Denver Nuggetsi su zadnju utakmicu gostovali u Indianapolisu kod Indiana Pacersa gdje su slavili sa 92:89. Vjerovali ili ne, Denver je do pobjede došao odličnom obranom u zadnjih nekoliko minuta utakmice. Serijom 10:0 pred sam kraj utakmice riješili su pitanje pobjednika. Iako su najbolji strijelci zakazali veoma dobro su ih zamijenili Corey Brewer i JaVale McGee koji su postigli po 20 koševa.

New York je još uvijek jedina neporažena momčad kod kuće i tako bi trebalo ostati nakon ovog dvoboja.

Phoenix Suns (7-14) – Orlando Magic (7-12)  02.00

Momčad iz Arizone se nalazi u crnoj seriji od šest uzastopnih poraza, a zadnji su im sinoć zadali Los Angeles Clippersi rezultatom 117:99. Phoenix se u utakmicu držao sve do zadnje četvrtine u koju se ušlo sa samo plus za domaćine, no u preostalom vremenu došlo je do raspada sistema kod Sunsa. Najbolji strijelac u porazu je bio Michael Beasley koji je zabio 21 koš, a solidan nastup je imao i Shannon Brown koji je utakmicu završio s 19 koševa. Večeras im u goste dolazi momčad po mjeri i to je dobra prigoda da se prekine crni niz.  Orlando Magic je prestao raditi iznenađenja po Kaliforniji i u zadnju utakmici je poražen kod Sacramento Kingsa 91:82. Sa samo 37 posto šuta iz igre nisu mogli drugo ni očekivati. Glen Davis je sa svojim double-double učinkom od 20 koševa i 11 skokova bio najistaknutiji kod gostiju. Davis u zadnje vrijeme pokazuje vrlo dobre partije i tako potvrđuje svoje riječi prije početka sezone, da će sad kao starter doći do prigode da pokaže svu raskoš svog talenta.

Phoenix bi se večeras trebao vratiti na pobjedničke staze.

Los Angeles Lakers (9-11) – Utah Jazz (11-10)  03.30

Lakersi se nakon poraza 114:108 od Oklahoma Thunder Cityja vraćaju u svoj Staples Centar. Konačni rezultat utakmice odaje krivu sliku susreta jer Lakersi su bili u podređenom položaju tri četvrtine utakmice. Furiozan završetak prvog dijela Oklahomi je donio plus 14 prije odmora. Obrana, ako ona uopće i postoji u sustavu trenera Mikea D’Antonija, je dozvolila čak 67 primljenih koševa u prve 24 minute susreta. U nastavku su domaćini otišli na 20-ak koševa prednosti da bi se Lakersi uspjeli vratiti na samo minus četiri, ali tada je utakmica već bila riješena. Kobe Bryant je bio prvi strijelac momčadi s 35 koševa od kojih je većinu zabio kod opuštanja domaćina u završnici utakmice. Situacija u taboru Lakersa nije nimalo bajna i trebat će im dosta vremena da poslože stvari u svlačionici, a navijači imaju sve manje strpljenja. Nekako sve ide k tome da će na kraju na klupu Lakersa ipak sjesti Phil Jackson kao spasitelj. Utah Jazz je bez svojeg najboljeg igrača Ala Jeffersona svladala Toronto Raptorse sa 131:99. Bila je to odlična momčadska predstava sastava iz Salt Lake Cityja. Najučinkovitiji je bio Paul Millsap s 20 postignutih koševa. Za današnju utakmicu upitni su im nastupi Ala Jeffersona i Derricka Favorsa.

Uključujući ovu predsezonu Utah Jazz ima čak pet pobjeda u nizu protiv sastava iz Los Angelesa, no ipak prednost dajemo Lakersima jer su kolektiv pun dobrih igrača koji mora kad tad doći na svoje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE