Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atraktivan dvoboj Thundera i Nuggetsa, Clippersi kod Kingsa

Samo su četiri NBA utakmice na rasporedu večeras. Svakako će najzanimljiviji biti dvoboj između Oklahome i Denvera, a moglo bi biti zanimljivo i u susretu Bucksa i Blazersa.

Indiana Pacers (41-26) – Orlando Magic (18-49) 00.00

Indiana pokušava učvrstiti svoje mjesto na ljestvici, drugo mjesto Istoka. Budući da Knicksi imaju velikih problema s ozljedama, Pacersi će to pokušati iskoristiti kako bi osigurali drugu poziciju konferencije. Malo su zabrinuli svoje navijače s dva poraza, ali su zatim sinoć svladali Cavalierse sa 111:90 i donijeli potreban mir u kuću. Neočekivan doprinos pružio je pomalo zaboravljeni Gerald Green, koji u prethodne 4 utakmice nije ni igrao. Cavaliersima je ubacio 20 poena za 23 minute na parketu. Starteri nisu morali dugo igrati, tako da im neće biti problem ova druga utakmica u dva dana. Orlando je predzadnja momčad Istoka i nemaju se čemu posebno veseliti do kraja sezone. Njihovi igrači igraju dobro i u granicama svojih mogućnosti, ali to nije dovoljno za pobjede protiv nešto jačih ekipa. Dobar otpor pružili su protiv Milwaukee Bucksa, ali na kraju su poraženi rezultatom 115:109. Sva petorica startera postigla su preko 14 poena, a najviše Arron Afflalo, 24 poena. Vrlo dobru utakmicu odigrao je i Nikola Vučević s 20 poena i 15 skokova, ali nedovoljno za iznenađenje protiv Bucksa.

Pacersi su veliki favoriti u ovoj utakmici i trebali bi upisati novu pobjedu.

Milwaukee Bucks (33-32) – Portland Trail Blazers (31-35) 01.00

Bucksi su poprilično sigurni na osmoj poziciji Istoka, deveti Sixersi ih praktički više ne mogu dostići, ali teško je i da će napredovati jer zaostaju dvije i pol utakmice za Bostonom koji trenutno drži sedmu poziciju. Ponajbolju utakmicu sezone odigrao je Monta Ellis prije dva dana, kada je ubacio 39 poena Orlandu u pobjedi 115:109. Od tih 39, 25 je ubacio u posljednjoj četvrtini, uključujući pet trica iz pet pokušaja. Vrlo dobar je bio i Ersan Ilyasova s 20 poena i 11 skokova i tako je još jednom pokazao da je u neusporedivo boljoj formi nego na početku sezone. Portland je u teškoj poziciji što se tiče utrke za doigravanjem jer zaostaju tri i pol utakmice za Lakersima, što će vrlo teško dostići. A ako je suditi po prošloj utakmici, u kojoj su izgubili od 76ersa sa 101:100, tada će im doigravanje ostati nedostižno. Takve ekipe moraju pobjeđivati ako žele izboriti poziciju u najboljih 8 Zapada, no očigledno je da se muče na gostujućim parketima i da ne mogu pobijediti ni ekipe koje su izvan doigravanja. Samo su imali dvojicu raspoloženih igrača protiv Sixersa, to su bili LaMarcus Aldridge s 32 poena i 14 skokova te Damian Lillard s 27 poena, 7 asistencija i 7 skokova. Njih su dvojica sigurno budućnost franšize, dok su svi ostali igrači zamjenjivi.

Oklahoma City Thunder (50-17) – Denver Nuggets (46-22)  01.00

Momčad Oklahoma Cityja je u nedjelju gostovala u Teksasu kod Dallas Mavericksa i tamo u zanimljivoj završnici došla do pobjede 107:101. Prvi dio utakmice je protekao u egalu, a istaknuo se Russell Westbrook koji je u prvih 12 minuta zabio 14 od svojih 35 koševa. Dallas je početkom drugog poluvremena zaprijetio, no Oklahoma se uvijek vraćala. U zadnjoj četvrtini čovjek odluke je bio Kevin Durant koji je u tom periodu zabio 19 od svojeg 31 koša. Zadnji napad Thundera je završio Thabo Sefolosha koji je pogodio za 105:101 12 sekundi prije kraja i time riješio utakmicu u korist svoje momčad. Denver Nuggetsi su trenutno u velikoj seriji od 12 pobjeda, a sinoć su ostvarili pobjedu kod Chicago Bullsa 119:118 nakon dodatnih pet minuta utakmice. Iako su većinu utakmice bili u prednosti, Nuggetsi nisu uspjeli doći do pobjede u regularnom vremenu. Od šest dvoznamenkastih igrača Denvera najefikasniji je bio Wilson Chandler s 36 koševa.

U ovoj run&gun utakmici očekujemo mnoštvo dobrih akcija, a pobjedu predviđamo Oklahomi koja na svom terenu igra gotovo pa savršeno.

Sacramento Kings (23-44) – Los Angeles Clippers (46-21)  03.00

U susretu dviju Kalifornijskih momčadi Los Angeles Clippersi su izraziti favoriti, no i Kingsi imaju dosta toga za reći. Nakon fenomenalne pobjede s 42 koša razlike protiv Chicaga, Sacramento Kingsi su u Staples Centru poraženi od Los Angeles Lakersa s 113:102. Iako za domaćine nije nastupio Kobe Bryant, Sacramento nije imao previše šansi kod raspoloženih domaćina. Nastupili su bez DeMarcusa Cousinsa, kojeg vjerojatno neće biti ni večeras. Najbolji igrač Kingsa je bio Isaiah Thomas s 26 koševa. Los Angeles Clippersi su u nedjelju kod kuće svladali oslabljene New York Knickse rezultatom 93:80. Od samog početka se vidjelo u kojem će smjeru otići ta utakmica i Clippersi su bez nekih problema lagano slavili. Najveća prednost koju su tijekom susreta imali je iznosila 19 koševa, a najbolji igrač je bio vođa momčadi Chris Paul koji je postigao 20 koševa i podijelio osam asistencija. Clippersi ovakve utakmice moraju pobjeđivati jer Denver i Memphis vrebaju na treću poziciju Zapada na kojoj se trenutno nalazi momčad iz Los Angelesa.

Razlika kvaliteti je ogromna i gosti bi trebali slaviti, no Clippersi trebaju biti oprezni jer Kingsi znaju bljesnuti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE