Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Atraktivan okršaj Rocketsa i Nuggetsa, Warriorsi dočekuju Thunder

Ova večer u NBA ligi donosi 11 novih utakmica. Najzanimljivije utakmice odigravat će se na Zapadu. Prvo će igrati Grizzliesi i Lakersi, zatim Rocketsi i Nuggetse te šećer na kraju Warriorsi i Thunder.

Charlotte Bobcats (10-31) – Atlanta Hawks (23-18)  01.00

Charlotte Bobcatsi su porazom od Houston Rocketsa 94:100 srušili rekord od 15 uzastopnih domaćih poraza. Iako su vodili većim dijelom utakmice, u zadnjih 12 minuta su uprskali sve dobro napravljeno do tada. Sa samo 13 postignutih koševa u zadnjoj četvrtini dopustili su gostima da upišu pobjedu nakon pet uzastopnih poraza. Nije im pomogao niti učinak Kembe Walkera koji je postigao 35 koševa. Atlanta Hawksi su prošlu utakmicu kod kuće pobijedili oslabljene Minnesota Timberwolvese rezultatom 104:96. Mučili su se Hawksi sve do posljednje četvrtine kada su konačno slomili otpor gostiju. Najzaslužniji za taj preokret je bio novopridošli Jeremy Pargo koji je zabio 14 od svojih 16 koševa u zadnjih 12 minuta utakmice. Najefikasniji je bio Al Horford s double-double učinkom od 28 koševa i 10 skokova. Za večerašnji dvoboj je upitan Al Horford, dok je Zaza Pachulia vjerojatno out.

Atlanta je favorit i očekujemo da se negativni niz domaćina produlji.

Miami Heat (26-12) – Toronto Raptors (15-26)  01.30

Aktualni prvaci su imali čak pet dana odmora od svojeg zadnjeg nastupa, koji je bio u Staples Centru gdje su svladali Los Angeles Lakerse s 99:90. Iako tijekom utakmice nijedna momčad nije imala dvoznamenkastu prednost, Miami je bio puno sigurniji i dominantniji nego Lakersi. LeBron James je odigrao najbolju utakmicu sezone, upisao je 39 koševa, sedam skokova i osam asistencija, te je tako još jednom pokazao da je najkompletniji košarkaš današnjice. Danas će Miami ugostiti Toronto Raptorse koji su također zadnju utakmicu igrali protiv Los Angeles Lakersa koje su svladali 108:103 i tako prekinuli niz od četiri uzastopna poraza. Toronto je potpuno nadigrao demoralizirane Lakerse, a tijekom utakmice prednost Toronta je narasla do 19 koševa. Najviše se istaknuo Španjolac Jose Calderon sa svoja 22 koša i devet asistencija. Večeras će im biti vrlo teško na gostovanju kod Miamija jer su jedna od najbolji domaćinskih momčadi (16-3), dok je Toronto jedna od lošijih momčadi na gostovanjima (4-17).

Bilo bi veliko iznenađenje kada bi sutra ujutro vidjeli da je Toronto pobijedio na Floridi, pa stoga očekujemo laganu pobjedu Heata.

Chicago Bulls (24-16) – Detroit Pistons (15-26)  02.00

Chicago je u ponedjeljak u svojem United Centru ugostio Los Angeles Lakerse i porazio ih s 95:83. Bila je to vrlo lagana pobjeda za momčad iz vjetrovitog grada, iako su nastupili bez Luola Denga koji bi i večeras mogao izostati.  Obrana Bullsa je odradila većinu posla jer su goste limitirali na samo 39 posto šuta. Najefikasniji je bio Kirk Hinrich sa svoja 22 koša, dok je Marco Belinelli pridodao svojih 15. Večeras im u goste dolaze Detroit Pistonsi protiv kojih imaju čak 16 pobjeda u nizu. Pistonsi su jučer svladali Orlando Magic s 105:90. Nakon malo lošijeg početka i dvoznamenkaste prednosti Orlanda, Detroit se probudio i u drugom dijelu preokrenuo rezultat u svoju korist. Presudna je bila treća četvrtina koju su dobili s 28:14. Brandon Knight je s 18 koševa bio najbolji u pobjedi, a dobar je bio i Greg Monroe sa svojih 16 koševa.

Prednost dajemo momčadi Chicago Bullsa koja bi svojom obranom trebala otupiti ponekad nedisciplinirani napad Pistonsa.

Memphis Grizzlies (26-14) – Los Angeles Lakers (17-24) 02.00

Los Angeles Lakersi teško mogu pasti niže od današnjeg stanja. U zadnjem susretu su izgubili protiv Chicago Bullsa, a zabili su samo 83 poena uz očajnu igru u napadu. Lakersima je taj poraz bio šesti uzastopni na gostujućim terenima, a nade za doigravanje tonu sve dublje i dublje jer im je trenutni omjer 17-24. Da stvari budu još i gore, danas ih čeka teško gostovanje u Memphisu protiv ekipe koja je izuzetno neugodna kod kuće, unatoč činjenici da su izgubili zadnji susret protiv Indiana Pacersa. Osim što su Grizzliesi već pobijedili Lakerse krajem studenog uz skakačku nadmoć i izvrsnu partiju prve petorke, Dwight Howard i Pau Gasol su u toj utakmici kombinirao zabili samo 13 poena. Takve brojke nisu slučajne jer su Grizzliesi druga obrambena ekipa lige što se tiče prosjeka primljenih poena (89,4).

Grizzliesi bi trebali doći do pobjede, ali Lakersi se neće predati tako lako te očekujemo napetu utakmicu.

Houston Rockets (22-21) – Denver Nuggets (25-18) 02.00

Rocketsi sigurno nisu zadovoljni angažmanom u novoj godini. U zadnjem susretu su pobijedili slabe Charlotte Bobcatse, a prije toga su izgubili čak sedam utakmica zaredom te su sada na omjeru 22-21, što je dovoljno za osmu poziciju na Zapadu. James Harden je protiv Bobcatsa ubacio 29 poena, ali ponovno je šut bio loš, 5-20 (Harden zadnje četiri utakmice šutira samo 25 posto). Protiv Denver Nuggetsa sigurno neće imati lagan posao jer su slične ekipe, napadački orijentirane bez dobrih obrana, a to će sigurno više odgovarati gostima. Denver je u zadnjoj utakmici uspješno svladao Oklahoma City Thunder nakon produžetka, a briljirao je igrač s klupe Corey Brewer koji je zabio 26 poena. Nuggetsi su Rocketse već svladali u Texasu i na početku regularnog dijela, a ovo će im biti drugi ovosezonski dvoboj.

Predviđamo pobjedu gostiju jer su obje ekipe obrambeno u dnu lige, a to je Nuggetsima najbolji scenarij.

Minnesota Timberwolves (17-21) – Brooklyn Nets (25-16) 02.00

Brooklyn Netsi večeras gostuju u Minnesoti, a ovo će im biti odlična šansa da nastave odličan niz u kojem su od zadnjih 13 utakmica izgubili samo dvije. U zadnjem dvoboju su svladali rivale New York Knickse u Madison Square Gardenu, a najbolji je bio Joe Johnson s 25 poena i pet pogođenih trica. Timberwolvesi su, pokošeni ozljedama i spletom nesretnih okolnosti, izgubili šest od zadnjih sedam utakmica te su nakon vrlo dobrog ulaska u sezonu sada pali na deseto mjesto Zapada. U posljednjoj utakmici su izgubili od Atlanta Hawksa u gostima, a uništio ih je Al Horford s 28 poena i 10 skokova. Wolvesima večeras vjerojatno neće biti Nikole Pekovića i Alexeja Shveda, dok će sigurno izostati Kevin Love i Chase Budinger.

Iako su Wolvesi već pobijedili Netse u Brooklynu na početku sezone, ovoga puta će im biti teže jer su trenutno u očajnoj formi. Zbog toga prednost dajemo gostima.

San Antonio Spurs (33-11) – New Orleans Hornets (14-27) 02.30

Sjajni domaćini (18-2), San Antonio Spursi dočekuju New Orleans Hornetse. Teško je reći nešto novo o Spursima, svi već sve znaju. Trener Gregg Popovich njeguje sustav koji već godinama izvlači najbolje iz svojih ekipa. Zbog tog sustava igre Spursi se, unatoč slaboj sezoni Manua Ginobilija prepunoj ozljeda, drže pri vrhu Zapada, a tamo će i ostati do kraja sezone. Trenutno imaju 5 pobjeda u nizu, od čega je 4 propustio Manu Ginobili koji neće nastupiti ni večeras. U zadnjoj utakmici svladali su 76erse rezultatom 90:85, a najbolji je bio Tim Duncan s 24 poena, 17 skokova i 5 asistencija, a pomogao mu je i Tony Parker s 20 poena i 8 asistencija. Hornetsi nakon povratka Erica Gordona igraju dobro te pokazuju da bi mogli u narednim godinama biti stalna playoff momčad. U posljednjem susretu svladali su Kingse 114:105, a najraspoloženiji je bio Ryan Anderson s 27 poena, a novu sjajnu utakmicu odigrao je Greivis Vasquez s 19 poena, 11 asistencija i 7 skokova.

Iako Hornetsi igraju dobro u posljednje vrijeme, Spursi su na svome terenu favoriti protiv svih ekipa u ligi, pa tako i protiv Hornetsa.

Utah Jazz (22-19) – Washington Wizards (9-30) 03.00

Također vrlo dobri domaćini (13-4), Utah Jazzeri igraju večeras na svome parketu. U zadnje vrijeme igraju dobro te imaju tri pobjede u nizu, od čega se najviše ističe ona protiv Miami Heata 104:97. Posljednja je pak pobjeda došla protiv Cleveland Cavaliersa rezultatom 109:98 Najbolji je bio Randy Foye s 20 poena, a odlične su role s klupe odigrali Derrick Favors (19 poena, 8 skokova), Enes Kanter (14 poena) i DeMarre Carroll (13 poena). Navijači Washingtona pak konačno imaju osmjehe na licima jer se na parket vratio John Wall te je napadačka igra ekipe podignuta na jednu višu razinu. Susret protiv Jazzera im je posljednja na gostujućoj turneji dugoj šest utakmica. U prošloj utakmici gostovali su u Portlandu i pobijedili 98:95. Najbolji su s po 24 poena bili Nene i Martell Webster, ali pobjedu im je donio Jordan Crawford koji je ubacio tricu sa zvukom sirene za kraj utakmice.

Slično kao i za utakmicu Spursa i Hornetsa vrijedi i ovdje, Jazzeri su sjajni domaćini i trebali bi upisati pobjedu unatoč dobrim igrama Wizardsa u zadnje vrijeme.

Sacramento Kings (16-26) – Phoenix Suns (13-28) 04.00

Dvoboj ekipa koje se nalaze u različitim raspoloženjima u ovom dijelu sezone. Kingsi igraju bolje nego na početku sezone i malo po malo povećavaju broj pobjeda na svome kontu. Nakon tri gostujuće utakmice dolazi kući i nadaju se da će ostvariti pobjedu u ovom susretu u kojem imaju ulogu favorita. Posljednji dvoboj nije baš bio ugodan za njih, iako to konačan rezultat (114:105) možda ne pokazuje, Hornetsi su ih u potpunosti nadigrali i kontrolirali susret cijelim tijekom. Sjajan za poražene bio je DeMarcus Cousins s 29 poena i 13 skokova, a vrlo dobro odigrao je i Isaiah Thomas s 20 poena. Sunsi pak igraju iznimno loše u zadnje vrijeme, upisali su 13 poraza u zadnjih 15 utakmica i situacija u Phoenixu ne izgleda dobro. Budući da im nakon ove utakmice slijedi težak raspored (Clippers, Spurs, Mavericks, Lakers, Warriors, Grizzlies), dat će sve od sebe da sada pobjede jer će u idućim utakmicama to biti iznimno težak poduhvat. Zadnju utakmicu igrali su protiv Bucksa i izgubili rezultatom 98:94, a to je bila prva pobjeda Bucksa u Phoenixu u zadnjih 26 godina. Solidnu predstavu s klupe pružio je Shannon Brown s 20 poena, dok je Luis Scola upisao 16 koševa i 8 skokova, ali na kraju to nije bilo dovoljno.

Teško je predvidjeti pobjednika u ovome susretu jer obje ekipe znaju pokazati i svoje dobro i svoje loše lice, što varira od utakmice do utakmice, no prednost dajemo Sacramentu, čiji navijači možda gledaju posljednju sezonu Kingsa u tom gradu.

Portland Trail Blazers (20-21) – Indiana Pacers (26-16) 04.00

Portland igra jako loše u posljednje vrijeme. Na njihovom terenu su im poraz uspjeli nanijeti Wizardsi kojima je to tek treća pobjeda u gostima ove sezone, a ujedno je to Portlandov šesti uzastopni poraz. Rezultat je bio 98:95. Najbolji je bio Nicolas Batum koji je upisao triple-double (12 poena, 10 skokova i 11 asistencija). Wesley Matthews je rekao da ne bi smjeli gubiti, posebno ne kod kuće, te da moraju bolje rezultate izvlačiti, posebno protiv slabijih ekipa. Indiana igra solidno u zadnje vrijeme, pa im je tako u prošloj utakmici bila sedma pobjeda iz deset posljednjih utakmica. Pobijedili su Memphis 82:81 pogođenim slobodnim bacanjem Georgea Hilla u posljednjoj sekundi utakmice. Njihov trener Frank Vogel je rekao da je jako zadovoljan utakmicom i pobjedom. Posebno je zadovoljan i impresioniran realizacijom od 49% jer je Memphis jedna od najboljih obrambenih ekipa lige. Ne veseli ga 20 izgubljenih lopti, ali to ne kvari dojam. Domaćinu je za večeras upitan Lillardov nastup, dok su gosti bez novih izostanaka.

Prednost dajemo Portlandu zbog domaćeg terena.

Golden State Warriors (25-15) – Oklahoma City Thunder (33-9) 04.30

Warriorsi se vraćaju dobrim igrama nakon povratka Stephana Curryja na teren. Upravo on je i donio pobjedu u prošloj utakmici protiv Clippersa (106:99). On je sjajnom realizacijom (65%) upisao 28 poena i 6 asistencija. Dobru utakmicu je odigrao i iskusni Jarrett Jack koji je uz 18 poena dodao i 10 asistencija te 6 skokova. Jack se osvrnuo na Curryjevu kvalitetu i rekao da je on jedan od najboljih na poziciji playmakera. I Oklahoma je sinoć pobijedila Clipperse rezultatom 109:97. Odličnu utakmicu je odigrao Kevin Durant. Ubacio je 32 poena (šut 12/19), čemu je dodao 7 skokova i 7 asistencija. Dobar je bio i Russell Westbrook (26 poena i 6 asistencija). Durant je rekao da su oni momci otvoreni za trice, te da su brzom igrom i šutevima poprilično dobri. Moramo napomenuti da su sinoć šutali 27 puta iza linije za tricu, a pogodili su 15 puta.

Ovo će im biti drugi ovosezonski susret, a večeras očekujemo reprizu prvoga kada je pobijedila Oklahoma.

Latest Posts

NE PROPUSTITE