Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Austin Daye u Toronto Raptorsima

Toronto Raptorsi treći su klub u karijeri Austina Dayea, a ugovor ukupne vrijednosti dva milijuna dolara potpisan je na dvije godine. Kanadski klub ovim je potezom vrlo vjerojatno zaokružio svoj roster za predstojeću sezonu u kojoj je cilj izboriti playoff.

Daye, inače krilni igrač, pohađao je sveučilište Gonzaga, a na NBA draftu kao petnaesti izbor prve runde 2009. godine odabrali su ga Detroit Pistonsi u čijem je dresu proveo pune tri sezone, a onda je u protekloj sezoni, otprilike na njenoj polovici razmijenjen u Memphis Grizzliese.  Od četiri profesionalne sezone provedene u NBA ligi za Dayea je najbolja bila sophomore (druga) sezona kada je prosječno igrao 20 minuta i pri tom postizao 7,5 poena, uz 3,8 skokova, 1,1 asistenciju te nešto više od 40% šuta iz igre i za tri.

Najveći problem za dvadesetpetogodišnje krilo predstavlja činjenica da ne dobiva dovoljno minuta na parketu, ali radi se o igraču sjajnih atletskih predispozicija, koji može odigrati kvalitetnu obranu i ugrožavati protivničke obrane šutom izvana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE